Watch Medier

Amerikansk selskab vil investere milliarder i dansk CO2-lagring

Selskabet Fidelis New Energy vil bruge 5-7 mia. kr. på et CO2-lager i Danmark, der skal kunne lagre 3 mio. ton årligt fra 2026.

Amerikansk selskab vil etablere stort CO2-lager i Danmark. | Foto: Thomas Borberg

Gennem sit europæiske hovedkontor i København med den tidligere ATP-duo Ulrik Weuder og Lotte Kemplar i spidsen vil det amerikanske selskab Fidelis New Energy lagre store mængder af CO2 under dansk landjord.

Det skriver Børsen.

Planen er, at selskabets CO2-lager til en pris på mellem 5 til 7 mia. kr. skal stå klar i 2026. Her skal det kunne lagre 3 mio. CO2 årligt, hvilket skal vokse til 10 mio. ton i 2030. Overfor avisen fortæller Fidelis New Energy, at den statsejede Nordsøfond kommer som minimum til at eje 20 pct. af den lagringslicens, der skal til for drive et CO2-lager, mens en del af projektet også bliver finansieret af Fidelis New Energy selv. De resterende milliarder skal så komme fra eksterne investorer, hvor dialogerne angiveligt er i gang.

“Det bliver 15-20-årige aftaler vedrørende lagring som har karakteristika af de investeringer, de institutionelle investorer laver. For der er selvfølgelig en kommerciel risiko og et cash burn i de første år, indtil infrastrukturen er i drift,” fortæller Ulrik Weuder til avisen.


Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs