Watch Medier

FLSmidth gør klar til fyringer

FLSmidth står i lyset af en global recession foran et ukendt antal fyringer fordelt ud over hele koncernen. Den nye adm. direktør, Mikko Keto, mener, der er for mange ledelseslag i cement- og mineudstyrskoncernen.

”Vi har for mange lag og mere ledelse end nødvendigt." siger adm. direktør Mikko Keto. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Topchef i FLSmidth lægger i øjeblikket sidste hånd på en nedskæringsplan, der betyder fyringer i alle dele af koncernen, skriver Børsen.

En global recession i 2023 er uundgåelig, og FLSmidth skal derfor have reduceret antallet af ansatte i såvel mine- som cementdivisionen. Det fastslår Mikko Keto, der er administrerende direktør i FLSmidth, man han oplyser ikke, hvor mange ansatte der kan forvente en fyreseddel.

”Antallet af ansatte vil falde. Vi eksekverer, når vi er færdige med planlægningen og vil ikke gå ud offentligt med detaljerne. I modsætning til tidligere vil vi have mere action og mindre snak,” siger Mikko Keto og fortsætter:

”Vi har for mange lag og mere ledelse end nødvendigt. Vi vil bringe ansatte og ledere tættere på hinanden og dermed tættere på projekterne.”

Særligt cementforretningen er i sigtekornet, men også minedivisionen i FLSmidth bliver ram. Blandt andet vil sammenlægningen med det tyske selskab TK- Mining medføre fyringer.

Planerne om tilpasninger i staben er kommet frem i forbindelse med koncernens regnskab for tredje kvartal, som viser, at salget går godt, men at resultatsiden er præget af store engangsomkostninger oven på nedlukningen i Rusland og omkostninger fra integrationen af den tilkøbte virksomhed TK-Mining. Synergigevinsterne ved opkøbet er imidlertid blevet skruet op til 560 mio. kr. fra tidligere 360 mio. kr.

Aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank ser overordnet positivt på udviklingen. Han begrunder det blandt andet med, at der er udsigt til fortsat højt aktivitetsniveau i minedivisionen, og at koncernen snart vil kunne høste frugterne af de initiativer, der er iværksat inden for cementdivisionen.

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs