Watch Medier

Topchefer forbereder sig på økonomisk nedtur

Fyringsrunder, ansættelsesstop andre sparetiltag er ved at blive til virkelighed i førende danske eksportvirksomheder. Topledelserne har set den økonomiske afmatning i øjnene og griber nu til værktøjskassen med nedskæringer.

Cement- og mineudstyrskoncernen FLSmidth har varslet fyringsrunder. | Foto: FLSmidth/PR

Fyringsrunder, ansættelsesstop og udskudte investeringer får topcheferne i de største danske selskaber til forberede sig på den afmatning, der kommer nærmere.

Det skriver Børsen.

Virkeligheden begynder nu at snige sig hos de største danske børsvirksomheder, der har taget hul på spareplaner for at ruste organisationerne til en økonomisk nedtur.

Tirsdag varslede adm. direktør Mikko Keto fyringsrunder i cement- og mineudstyrskoncernen FLSmidth, og andre store virksomheder som høreapparatproducenten Demant og vinduesproducenten Velux følger trop, mens man hos smykkeselskabet Pandora holder igen med nyansættelser og igangsætning af nye projekter og i it-selskabet Netcompany holder igen med nye opkøb.

”Det påvirker alle aspekter af forretningen og alle vores liv, så det er noget, vi har øje for, og vi ser på, hvordan vi skal tænke over næste år,” fortæller Deborah Dunshire, der er administrerende direktør i Lundbeck, hvor man ligesom andre medicinalvirksomheder også kan mærke den økonomiske nedtur.

I medicinalbranchen er virksomhederne presset af, at deres priser er fastlåst, og at de ikke uden videre kan hæve dem. Det skal i stedet ske gennem forhandlinger med offentlige sundhedssystemer og indkøbsorganisationer. Hos Novo Nordisk forsøger man derfor at afbøde inflationspresset med effektiviseringer og ved at målrette ressourcerne.

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at Danmark fortsat har de helt store fyringsrunder til gode. Hen over sommeren og i efteråret er antallet steget markant i forhold til samme periode sidste år, men det ligger dog stadig på niveau med 2019.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs