Medie: Turistforening købte sig til omtale på TV 2

Ifølge Jyllands-Posten har Læsø Turist- og Erhvervsforening lavet sponsoraftale med tv-stationen, der også indebar flere redaktionelle tv-indslag om Læsø.
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

I 2020 købte turistforeningen på Læsø en kampagne på TV 2 for at promovere Læsø som solskinsø, bl.a. ved at være programsponsor på TV 2 Vejret samt få bragt sponsoreret indhold på tv2.dk, men derudover fik Læsø også en række tv-indslag, til trods for TV 2 har afvist, det er muligt at købe sig til redaktionel omtale. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har genskabt en artikel i Læsø Posten fra maj 2020, hvor aftalen mellem TV 2 og Læsø Turist- og Erhvervsforening skulle være beskrevet, ligesom flere skriftlige og mundtlige kilder understøtter, at den redaktionelle side af TV 2 Vejrets besøg på Læsø blev betalt og planlagt i samarbejde med Visit Læsø.

Charlotte Brunskov, der er partner i Hilmar & Høgsberg, som på vegne af øen foretog aftalebookingen med TV 2 Vejret, bekræfter i dag, at Læsø betalte for et sponsorat og nogle indslag på TV 2, men afviser at have haft indflydelse på de redaktionelle indslag. To professorer, heriblandt Sten Schaumburg-Müller, mediejurist ved Syddansk Universitet, vurderer, at der er tale om, at Læsø har købt sig til redaktionel omtale.

TV 2’s indholdsredaktør, Lotte Lindegaard, afviser i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten, at Læsø har kunnet købe sig til redaktionelle omtale.

”Vi arbejder med sponsoreret indhold som andre kommercielle mediehuse. Det gør vi også i Dit Vejr inden for rammerne af den restriktive danske sponsorlovgivning, og TV 2 har altid den fulde redaktionelle frihed,” skriver Lotte Lindegaard til avisen.

TV 2 erkender fejl og dropper betalte samarbejder i programmer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også