Erhvervsmægler skærer ned og fyrer folk

En hård opbremsning på det professionelle ejendomsmarked betyder, at landets største erhvervsmægler, Colliers, må skille sig af med ni ansatte svarende til fem pct.
"Når mere end halvdelen af vores omsætning udgøres af transaktioner, og transaktionsvolumen falder betragteligt, kan det naturligvis mærkes hos os," lyder det fra Carsten Gørtz Petersen, adm. direktør i Colliers. | Foto: PR / Colliers
"Når mere end halvdelen af vores omsætning udgøres af transaktioner, og transaktionsvolumen falder betragteligt, kan det naturligvis mærkes hos os," lyder det fra Carsten Gørtz Petersen, adm. direktør i Colliers. | Foto: PR / Colliers

Erhvervsmægleren Colliers griber nu til fyringer for at tilpasse organisationen til en virkelighed med markant lavere aktivitet.

Af en meddelelse sendt til EjendomsWatch fremgår, at ni ansatte til formiddag er afskediget:

”Når markedet bremser så markant op, bliver vi som ansvarlig ledelse naturligvis nødt til at udvise rettidig omhu og forholde os til vores omkostningsbase, selv om det ikke er noget, vi er glade for,” udtaler adm. direktør og partner Carsten Gørtz Petersen.

Tilpasningen sker ifølge meddelelsen bredt i organisationen i både kundevendte stillinger og støttefunktioner.

”Samtidig reduceres planlagte ansættelser i resten af 2022 og 2023 til alene at omfatte udvalgte og nødvendige rekrutteringer. Herudover vil Colliers have særligt fokus på øvrige omkostninger og besparelsesmuligheder,” skriver Colliers.

”Det er særligt usikkerheden om renten og en forventet justering af afkastene i forhold til de nye markedsbetingelser, som har medført, at mange investorer og sælgere er afventende efter nogle hektiske år med høj aktivitet og historisk lave renter,” forklarer Carsten Gørtz Petersen.

”Når mere end halvdelen af vores omsætning udgøres af transaktioner, og transaktionsvolumen falder betragteligt, kan det naturligvis mærkes hos os. Det kræver en stabilisering af renteniveauerne, før vi ser, at markedet vender igen, og jeg tror ikke, at vi kommer til at opleve sidste års høje aktivitetsniveau igen foreløbigt. Det er dog samtidig bemærkelsesværdigt, hvor robust rådgivnings- og udlejningsmarkedet er, og det er naturligvis positivt,” fortsætter han.

Det er ellers kun halvanden måned siden, at han over for EjendomsWatch gav udtryk for en tro på, at medvinden nok skulle komme tilbage og at 20 nyansættelser blot afventede, at markedet blev bedre.

Colliers oplyser at have fået en større del af det danske marked med en markedsandel på transaktioner på godt 40 pct. af det samlede transaktionsmarked i 2022 indtil videre.

”Ingen går fri”: Fyringer er uundgåelige for mæglere og ejendomsselskaber

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også