Watch Medier

Vækstplan sendt til tælling: Formuepleje træder på bremsen

På kort tid er ejendomsmarkedet kølet af, og det rammer kapitalforvalteren Formuepleje, der for nylig offentliggjorde en vækststrateg med adskillige investeringsmilliarder. Ifølge topchef ville det ikke være ”godt købmandskab, hvis vi bare fortsatte planen ufortrødent.”

Søren Astrup kom til Formuepleje for knap 20 år siden og er i dag direktør, partner og medlem af Formueplejes investeringskomite. | Foto: PR / Formuepleje

Tidernes ugunst på ejendomsmarkedet med høj inflation og ditto rente får nu kapital- og fondsforvalteren Formuepleje til at skrue ned for de vækstmål, der blev lanceret sidste år. Det skriver Børsen.

I indeværende år har Formuepleje bragt sin ejendomsportefølje op på ca. 2 mia., hvilket er et godt stykke fra ambitionen om at nå 6-7 mia. kr. inden udgangen af 2022. Ydermere var planen at runde 25 mia. kr. før 2026.

Søren Astrup, direktør og partner hos Formuepleje, fortæller, at det pludselig er begyndt at tage ”længere tid at få investorer med ombord nu, for de begynder at holde mere på pengene.”

”I det marked, vi har set, siden vi meldte strategien ud, ville det ikke være godt købmandskab, hvis vi bare fortsatte planen ufortrødent,” siger Søren Astrup, der afviser fyringer og tværtimod varsler opjustering i staben fra 5 til 25 de kommende år.

Formuepleje, der har kontorer i Hellerup nord for København samt i Odense og Aarhus, har investeret i ejendomme siden 2017 og forvalter i dag, når man tager aktier og obligationer med, for omkring 96 mia. kr.

Formueflugt hos Formuepleje – topchef erkender tab af kunder

Over 600 danske boliger får ny ejer i handel til knap 2 mia. kr.

Formuepleje vil investere 10 gange så meget i ejendomme

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs