Watch Medier

Danske aktier har slået andre aktiemarkeder siden september

Det toneangivende danske aktieindeks er steget med 21,5 pct. siden september - langt mere end de fleste udenlandske indeks. De danske aktiekurser ligger dog fortsat en del lavere end ved årets begyndelse.

De danske aktier er kommet stærkere tilbage end mange andre markeder. | Foto: Nick Chong/unsplash

De danske aktier gået meget frem siden september måned og har sat stort set alle andre aktiemarkeder til vægs.

Det skriver Børsen.

”Den markante stigning, der har foregået på det danske aktiemarked de seneste to måneder, er et sjældent syn. Det er der ingen tvivl om,” siger adm. direktør Lone Kjærgaard fra kapitalforvalteren Investering & Tryghed til avisen.

C25-indekset er siden slutningen af september steget med 21,5 pct. hvilket er markant mere end de store markedsindeks i både Europa og USA.

Til sammenligning er det europæiske Stoxx 600-indeks steget med 15,3 pct. mens det amerikanske S&P 500 er oppe med 13,5 pct for samme periode.

Året har dog stadig været en stor nedtur for de store danske virksomheder, idet C25 er dykket 12,5 pct. siden årets begyndelse.

”En del af de danske aktier har underperformet i år, men det har været i forlængelse af de høje rentestigninger, som især har ramt selskabernes værdiansættelse. I takt med at renten nu ser ud til at have nået toppen, så ser jeg ingen grund til, at man ikke burde have flere store danske virksomheder i sin portefølje,” lyder det fra investeringschef Johnny Madsen hos en anden kapitalforvalter, Formue & Investeringspleje.

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs