Watch Medier

Ny fyringsbølge hærger arkitektbranchen: "En grim cocktail"

Nedturen i byggebranchen går også hårdt ud over landets arkitektvirksomheder, hvor mange er tvunget til at skride til fyringer for anden gang i år. Topchef hos Arkitema forudser, at problemerne vil fortsætte ”i et par år.”

Arkitema med Thomas Kveiborg i spidsen er en af de tegnestuer, der har skåret i medarbejderstaben i år. | Foto: PR / Arkitema

Den danske arkitektbranche står over for den anden fyringsbølge i år som følge af byggesektorens konkurser og generelle afmatning, og umiddelbart er der ikke meget blå himmel i horisonten.

Det skriver Børsen, der beretter, at den første bølge af fyringer i sommer bl.a. ramte Aart Architects, Skala Arkitekter og Arkitema.

Mens arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco i sidste uge afskedigede ni medarbejdere, har mindst samme antal fået en fyreseddel hos C.F. Møller dette efterår, og Cubo Arkitekter har vinket farvel til otte ansatte svarende til mere end 10 pct. af staben.

Selv om der ifølge adm. direktør Per Ravn fra Cuno er ”supertravlt” med igangværende projekter pt., så tror han ikke, at firmaet næste år at ”kan lykkes med at hente lige så mange opgaver ind, som vi får ledige hænder.”

Arkitemas adm. direktør, Thomas Kveiborg, beskriver situationen som ”en grim cocktail” og fortæller, at ”vi kommer til at kigge ind i et par år, der kan blive ret udfordrende.”

Markedsuro får arkitektfirmaer til at skride til fyringer

Arkitekt-talerør havde gerne beholdt Lene Espersen ”for altid”

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs