Rival kritiserer strategien bag Mærsks droppede blockchain-platform

Hos Tradelens’ kinesiske blockchain-rival, GSBN, peger topchefen på især strategien som det, der fik Mærsks prestigeprojekt til at fejle, skriver Børsen.
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X01793
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X01793

Mærsk havde for stort fokus på teknologien og for lidt på forretningen i sit stort anlagte blockchain-projekt Tradelens.

Det er vurderingen fra den kinesiske rival GSBN, hvor topchef Bertrand Chen over for Børsen vurderer, at Tradelens i sidste ende ikke gav mening for de virksomhedsejere, der skulle dele data med projektet.

“Hovedgrunden til, at Tradelens fejlede, tror jeg, er fordi Tradelens fokuserede mere på teknologi end på forretning. Blockchain, blockchain, blockchain, men hvilket problem løser de? Hvis ikke det giver genlyd hos slutbrugeren, kommer det ikke til at fungere,” siger Bertrand Chen til avisen.

Maersk dropper prestigeprojektet Tradelens

Mærsk har selv forklaret, at Tradelens, der blev lanceret i samarbejde med IBM i 2018, blev skrinlagt på grund af manglende opbakning fra aktørerne i branchen.

”Det handler for os ikke om andre løsninger versus Tradelens, men om at centrale aktører i markedet på nuværende tidspunkt desværre ikke er klar til at dele den nødvendige data for at få sådan en type branchestandard (og forretning) til at leve,” skrev Mærsks presseafdeling i en mail til ShippingWatch.

Hos GSBN anerkender Bertrand Chen, at GSBN, der blandt andet har Cosco, Hapag-Lloyd og CMA CGM på sin platform, at der kan vente samme skæbne for det kinesiske selskab, hvis man ikke er påpasselig, siger han til Børsen.

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Maersk om lukning af digital platform: Centrale aktører vil ikke dele ”nødvendige data”

Ny rapport: Maersk-praksis skader speditører, afskibere og forbrugere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også