Kryptobaron anholdt i Bahamas

Den tidligere adm. direktør for kryptobørsen FTX, Sam Bankman-Fried, er blevet anholdt i Bahamas. FTX kollapsede på spektakulær vis i starten af november.
Sam Bankman-Fried, som stiftede og var adm. direktør for den vidt omtalte FTX-kryptobørs, er blevet anholdt. | Foto: Ftx/Reuters/Ritzau Scanpix
Sam Bankman-Fried, som stiftede og var adm. direktør for den vidt omtalte FTX-kryptobørs, er blevet anholdt. | Foto: Ftx/Reuters/Ritzau Scanpix
af ritzau/reuters

Politiet i Bahamas har efterkommet USA’s ønske og anholdt Sam Bankman-Fried, som stiftede og var adm. direktør for den kollapsede FTX-kryptobørs.

Det oplyser bahamansk politi. En talsmand fra de amerikanske myndigheder har desuden bekræftet oplysningen.

Anholdelsen sker i forbindelse med, at USA har sigtet Bankman-Fried.

Ifølge hovedpersonen selv er han sigtet for en række former for svindel og hvidvask.

Det siger han natten til tirsdag dansk tid til den amerikanske avis New York Times. Informationerne er ikke blevet bekræftet af amerikanske myndigheder.

Men kryptobørsen FTX gennemgik tidligere på året et bemærkelsesværdigt kollaps, og siden har rygterne svirret om, at Bankman-Fried tjente stort på børsens fald.

I starten gik en aftale med en anden kryptobørs, Binance, i vasken, hvilket fik investorer til at trække penge ud af platformen med lynets hast.

I løbet af 72 timer trak investorer intet mindre end cirka 43 mia. kr. ud af platformen.

Ifølge anonyme kilder, som nyhedsbureauet Reuters har været i kontakt med, er der under uroen på FTX forsvundet kundeværdier for mindst 7,2 mia. kr.

Kilderne oplyser videre, at Sam Bankman-Fried havde overført for omkring 72 mia. kr. af kunders midler til sit selskab Alameda Research, som leverer finansielle ydelser.

11. november søgte FTX konkursbeskyttelse i USA. Bankman-Fried gik af som administrerende direktør, og FTX indsatte i stedet John J. Ray III i jobbet.

I en række interviews og offentlige optrædener har Bankman-Fried siden erkendt, at der er lavet ”risikovurderingsmæssige fejl”, men han har afvist, at der skulle være tale om svindel.

”Jeg har aldrig nogensinde forsøgt at svindle,” sagde han i et interview på en konference arrangeret af New York Times 30. november.

Han tilføjede i den forbindelse, at han ikke mener, at han har ansvaret for nogen kriminelle handlinger.

Ny ledelse i kollapset krytobørs finder milliarder til kreditorer

Chainalysis hjælper til med oprydningen efter kollapset kryptobørs

FTX-stifter melder sig klar til vidneskranken

Krypto­mæg­ler advarer om endnu en mulig konkurs

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også