Elgiganten reagerer på "udfordrende marked": Skal spare 10 procent

Elgiganten i Danmark rammes også af de nedskæringer, der torsdag blev meldt ud fra den norske ejer Elkjøp. Men ingen varehuse lukkes.
Adm. direktør Peder Stedal fortæller, at nedskæringerne ikke vil påvirke varehusene eller Elgigantens ekspansionsplaner. | Foto: René Schütze
Adm. direktør Peder Stedal fortæller, at nedskæringerne ikke vil påvirke varehusene eller Elgigantens ekspansionsplaner. | Foto: René Schütze

En usikker tid og et udfordrende marked får nu også Elgiganten til at svinge sparekniven. 

Det fortæller adm. direktør Peder Stedal til DetailWatch på baggrund af den udmelding, der torsdag kom fra den norske elektronikkoncern Elkjøp, der ejer og driver Elgiganten-kæden i både Danmark og Sverige.

Her varslede elektronikkoncernen, at den vil skære i bemandingen på hovedkontoret og i flere butikker med omkring 12 pct. og samtidig lukke ”nogle få varehuse” i Norge, lød det fra Elkjøp-kædedirektør Linda Frid Andresen.

Elgigantens danske afdeling fik internt torsdag en lignende melding om nedskæringer i forlængelse af den norske besked. I danske Elgiganten skal der spares ca. 10 pct., og det går primært ud over administrationen, fortæller Peder Stedal.

”I lyset af et udfordrende marked og med de udsigter, der er, tilpasser vi organisationen. Det gør vi nordisk på vores hovedkontor (i Oslo, red.), og vi gør det i nogen grad også lokalt. Vi gør det for at sikre, at vi er bedst muligt rustet til den her usikre tid og samtidig også for, at vi står bedst muligt rustet i fremtiden,” siger Peder Stedal.

Han kan ikke uddybe, hvor mange ansatte der vil blive ramt af afskedigelser, da Elgiganten i samme ombæring vil igangsætte en ”omorganisering af medarbejdere”.

Spareplanen hos Elgiganten blev meldt ud internt torsdag i forlængelse af hovedkontorets udmelding fra Oslo, fortæller topchef Peder Stedal. | Foto: Elgiganten/Pr
Spareplanen hos Elgiganten blev meldt ud internt torsdag i forlængelse af hovedkontorets udmelding fra Oslo, fortæller topchef Peder Stedal. | Foto: Elgiganten/Pr

Elgiganten er langt fra den eneste større virksomhed, der enten har afskediget eller varslet nedskæringer den seneste tid. Før jul fyrede sexlegetøjswebshoppen Sinful det, der svarer til 30 fuldtidsansatte. Senest har dagligvarekoncernen Salling Group varslet, at 500 stillinger nedlægges i forbindelse med, at koncernen dropper Føtex’ onlineforretning. 

Fortsætter ekspansionsplan

Topchef Peder Stedal afviser, at nedskæringerne kommer til at ramme eller påvirke Elgigantens varehuse eller elektronikkædens ekspansionsplan. Nedskæringen, der blev meldt ud af Elkjøp-koncernen, kommer heller ikke til at betyde danske varehuslukninger.

”Tværtimod. Vi er jo ved at ekspandere. Så på den del er vi absolut i angrebsposition,” siger Peder Stedal med henvisning til, at Elgiganten i løbet af 2023 åbner fire varehuse i Thisted, Haderslev, Greve og Lyngby og samtidig ombygger varehuset i Taastrup.

”I varehusene er vi vant til at arbejde dynamisk og tilpasse os det aktivitetsniveau, der er derude. Så der har vi en fleksibilitet i forhold til, at vi har en del deltidsmedarbejdere. Så det er ikke noget, vi forventer som sådan har en påvirkning.”

Peder Stedal fastholder, at Elgigantens overordnede strategi forbliver uændret og kalder sparerunden for ”rettidig omhu.” Han erkender dog, at det kan få betydning for hastigheden af ekspansionen.

”Det er klart, at der kan være enkelte arbejdsgange eller noget, man må lave om på eller prioritere på en anden måde, men ikke sådan umiddelbart, når vi kigger ind i det. Det er ikke noget, der kommer til at ændre på den del af forretningen.”

Elgiganten kom i regnskabsåret 2021/22 ud med en omsætning på lidt over 7 mia. kr. og et driftsoverskud (ebitda) på 175,4 mio. kr. 

Bundlinjen lød på et overskud på 103,4 mio. kr. og var blandt de bedste i selskabets historie. Egenkapitalen lød i seneste regnskab på 318,5 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også