Nye tech-fyringer: Google-ejer vil afskedige 12.000

Det børsnoterede selskab bag Google, Alphabet, lægger sig i slipstrømmen af store techselskaber, der planlægger opsigelser i titusindvis. I forvejen har Microsoft og Amazon bebudet lignende runder.
Alphabets administrerende direktør, Sundar Pichai. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
Alphabets administrerende direktør, Sundar Pichai. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Amerikanske Alphabet, der ejer Google, vil skære 12.000 stillinger fra globalt på tværs af hele koncernen.

Meddelelsen om fyringerne kommer fra Alphabets administrerende direktør, Sundar Pichai, der i en mail ifølge Bloomberg News skriver, at han tager ”det fulde ansvar for de beslutninger, der har bragt selskabet i den situation”.

Alphabet tilslutter sig en kreds af tech-selskaber, der har skåret fra i hobetal som følge af vanskeligere økonomiske vilkår og stigende centralbankrenter.

Senest har Microsoft meddelt, at selskabet vil afskedige 10.000 ansatte, og Amazon vil skære omkring 18.000 stillinger fra.

Indskrænkningen skyldes ifølge Bloomberg News, at Alphabet er ramt af en opbremsning i den digitale markedsføring, og at selskabets division for cloudteknologi halter efter Microsoft og Amazons.

”Det er i disse situationer, at det er vigtigt at skærpe vores fokus, genopfinde vores omkostningsgrundlag og gøre vores talent og kapital til vores højeste prioritet, skriver Sundar Pichai til selskabets ansatte.”

Alphabet har en ”betydelig mulighed foran sig” med kunstig intelligens - et felt, som tech-koncernen har investeret i, og hvor den lige nu presses af stigende konkurrence.

Ifølge tal indsamlet af HR-konsulentselskabet Challenger, Gray & Christmas var den amerikanske tech-sektor hårdest ramt af afskedigelser i 2022.

Samlet blev der i den amerikanske tech-sektor fyret 97.171 ansatte - en stigning på 649 pct. i forhold til 2021.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også