Watch Medier

GN Store Nord vil rejse 7 milliarder ved at udstede nye aktier

Den danske producent af høreapparater og headsets, GN Store Nord, vil nedbringe sin store gæld ved at udstede nye aktier.

Foto: Gn Store Nord / Pr

GN Store Nord planlægger at rejse brutto 7 mia. kr. gennem udstedelse og salg af nye aktier, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen onsdag aften.

Kapitalrejsningen skal ske via en emission med fortrinsret til eksisterende aktionærer i løbet af første halvår 2023.

”Provenuet fra fortegningsemissionen vil blive brugt til at styrke GN’s balance og give passende finansiel fleksibilitet,” fremgår det af meddelelsen.

GN, der har oplevet store kursfald det seneste år, har jævnligt været kritiseret for at have gældsat sig alt for meget med bl.a. et 9 mia. kr. stort opkøb af producenten af gamingudstyr Steeelseries.

GN vurderer nu, at selskabets kapitalstruktur efter kapitalindsprøjtningen vil opfylde målet om, at den netto rentebærende gæld skal ligge i intervallet en-to gange driftsindtjeningen målt på EBITDA.

Selskabet har hyret J.P. Morgan, Nordea og BNP Paribas til at hjælpe i processen. Kapitaludvidelsen vil være til godkendelse på koncernens årlige generalforsamling 15. marts.

Koncernen offentliggør efter planen sit årsregnskab torsdag morgen. Forinden har der været spænding om, hvordan GN vil håndtere gældeb efter sidste års overtagelse af Steelseries.

”Med en nettorentebærende gæld på 15 mia. kr. og en gearing, der ligger markant over GN’s langsigtede målsætning - sammenholdt med de udfordrede markedsvilkår - ser vi frem til GN’s gennemgang af kapitalstrukturen,” skrev Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en optakt onsdag.

I november lovede GN’s ledelse en grundig gennemgang af sin kapitalstruktur. Planerne om en kapitalrejsning kommer i forlængelse af denne, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge investeringsbanken Jeffries vil kapitalrejsningen dog ikke bringe forholdet mellem gæld og overskud tilbage på det niveau, som GN ønsker.

”Vi vurderer, at fortegningsemissionen vil reducere nettogæld til EBITDA til 2,5-3,0 gange helårsresultatet for 2022 og dækker alle obligationsbetalinger, der forfalder i 2024,” oplyser Jeffries til Marketwire.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs