Vestas efterlader fabrik og afskediger alle ansatte i Rusland

Aktiverne i Vestas, som bliver efterladt i Rusland, dækker blandt andet produktionsudstyr, lagerbeholdninger samt en fabrik til produktion af vindmøllevinger.
Foto: Rusnano
Foto: Rusnano
AF MARKETWIRE

Vestas har opgivet en formel opløsning af sine datterselskaber i Rusland og har i stedet vendt de ”strandede aktiviteter” i landet ryggen. Det skriver Børsen med henvisning til Vestas’ regnskab, der er offentliggjort 8. februar.

Som led i sit exit fra Rusland har den danske vindmølleproducent desuden fyret alle sine tilbageværende medarbejdere i landet.

Aktiverne i Rusland dækker blandt andet produktionsudstyr, lagerbeholdninger samt en fabrik til produktion af vindmøllevinger.

Situationen i Rusland har betydet, at Vestas ikke har haft mulighed for på ordentligvis at afvikle sit datterselskab og aktiviteterne.

”Den 31. januar 2023 har Vestas derfor forladt Rusland ved straks at indstille alle tilbageværende virksomhedsaktiviteter i Rusland - herunder at afskedige de tilbageværende medarbejdere og at efterlade strandede aktiviteter,” skriver Vestas på side 120 i sit regnskab.

Inden krigen i Ukraine havde Vestas mere end 500 ansatte i Rusland. Det russiske exit estimeres at koste vindmølleproducenten et milliardbeløb.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter