Systematic og Forsvaret giver håndslag på 20-årig it-aftale

Systematic har indgået en 20-årig rammeaftale, der giver hele Forsvaret adgang til softwareselskabets Sitaware-system.
Systematic udvikler forsvars-software. | Foto: Systematic/pr
Systematic udvikler forsvars-software. | Foto: Systematic/pr

Siden 2008 har det danske forsvar benyttet Systematics Sitaware-system, og det ser ud til at fortsætte en rum tid endnu. 

Parterne har indgået en 20-årig rammeaftale, som betyder, at sammenhængen mellem de operative it-systemer i blandt andet Søværnet, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen bliver moderniseret. 

“Vi står over for en omfattende digitaliseringsopgave, som får afgørende betydning for Forsvarets fremtidige operationelle virke. Det er på den baggrund, at vi nu indgår et længerevarende, strategisk samarbejde med Systematic, så vi sikrer effektiv datasammenhæng og dataudveksling af Forsvarets operative systemer på tværs af alle værn,” udtaler generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen, direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, i en pressemeddelelse.

Konkret omfatter rammeaftalen tilkøb, nye programmer, vedligeholdelse, support og konsulentydelser til Forsvarets C4ISR-Suite.

Det danske forsvar er langt fra alene om at gøre brug af Systematics Sitaware-løsning. Mere end 45 lande – som blandt andre inkluderer USA, England og Tyskland – benytter det såkaldte kommando-kontrol-system.

Det giver via et avanceret digitalt kort et situationsoverblik og mulighed for militære enheder til at kommunikere med hinanden. 

Hos Systematic ser topchef Michael Holm frem til at fortsætte samarbejdet, der skal videreudvikle og samle forsvarets løsninger.

”Da SitaWare blev valgt som det centrale system i digitaliseringen af Hæren for 15 år siden, blev det startskuddet for en global eksportsucces for Systematic. Vi er oprigtigt taknemmelige for, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde med det danske forsvar, som kickstartede eventyret for os,” lyder det fra Michael Holm i meddelelsen. 

Med aftalen regner Systematic-topchefen, at andre lande vil blive opmærksom på Sitaware-systemet. Det vil bidrage til øget eksport for Systematic. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også