Watch Medier

Ny bog: Lars Rebien Sørensen var klar til at rykke Novo Nordisk til udlandet

Novo Nordisk Fonden endte med at spænde ben for fusionsplaner med schweizisk farmaselskab.

Bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden og tidligere Novo-topchef, Lars Rebien Sørensen. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

I en tiårig periode fra 1994 til 2004 var Novo Nordisk i fusionsforhandlinger med flere forskellige selskaber, som kulminerede i 2004, hvor Novo Nordisk var tæt på at fusionere med det schweiziske farmaselskab Serono og flytte hovedkvarteret til Genéve i Schweiz.

Det fremgår af en ny bog, som professor i virksomhedshistorie på CBS Kurt Jacobsen har skrevet, og som udkommer den 14. marts i anledningen af Novo Nordisks 100-års jubilæum i år, skriver både Berlingske og Børsen

Både daværende topchef Lars Rebien Sørensen og daværende bestyrelsesformand i Novo Nordisk, Mads Øvlisen, vurderede, at det var nødvendigt for Novo Nordisk at blive større i en tid i en tid, hvor selskabet oplevede manglende fremskridt i sin pipeline af nye produkter og var presset i den internationale konkurrence.

“Vi troede jo måske, Mads og jeg og direktionen og bestyrelsen, at man også kunne se det lidt mere offensivt – at det kunne være nødvendigt i en omverden, hvor konkurrenterne blev større og større – hvor selskabet havde udfordringer på sine kerneområder – at det for at udvikle selskabet internationalt kunne være nødvendigt at blive større,” siger Lars Rebien Sørensen, der i dag er bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, til Børsen.

Novo Nordisk Fonden endte dog med at spænde ben for ambitionen, fordi prognosen for væksten i driftsoverskuddet ved en fusion var den samme, som hvis Novo Nordisk fortsatte alene. 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs