Watch Medier

Ny fond får stor stemmeret i Lego-pengetank

Kjeld Kirk Kristiansen planlægger at trække sig tilbage fra familiens holdingselskab Kirkbi, der ejer 75 pct. af Lego. Han overdrager nu en stor del af magten i pengetanken til ny fond, skriver Finans.

Lego-familien (fra venstre) Sofie Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Camilla Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Kristiansen. | Foto: Kirkbi Foto: Lego

Pengetanken Kirkbi, der ejer 75 pct. af Lego, er nu delvis ejet af en ny fond, K2 Fonden, skriver Finans og henviser til en meddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Hidtil har Kjeld Kirk Kristiansen siddet på 62 pct. af ejerskabet i Kirkbi, men han har nu 28 pct. af stemmerne, mens K2 Fonden har fået 33,95 pct. af stemmerne Den resterende del af stemmerne i Kirkbi ligger hos Kjeld Kirk Kristiansens tre børn – Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Kristiansen.

Kirkbi uddyber over for Finans, at den nye fond ikke kan få en stemmeretsandel større end den, der ligger hos den aktive ejer, som fremover vil være Kjeld Kirk Kristiansens søn, Thomas Kirk Kristiansen.

Målt på kapital ejer Kjeld Kirk Kristiansen nu 25,53 pct. af kapitalen i Kirkbi, halvanden pct. ligger i K2 Fonden, mens Sofie, Thomas og Agnete Kirk Kristiansen ejer lige under en fjerdedel hver.

Lego-familien har længe understreget, at det er vigtigt at beskytte Lego mod eventuelle familiefejder, og Kjeld Kirk Kristiansen, der planlægger at trække sig tilbage i dette forår, har tidligere fortalt om planen om at oprette en fond.

”Så længe jeg lever, har jeg temmelig meget indflydelse, men vi etablerer en ny, lille, meget mere anonym fond, der sammen med den mest aktive ejer kan call the shots i en kritisk situation,” sagde han i december 2017 til Berlingske. 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs