Watch Medier

Ny GN-formand efter droppet kapitaludvidelse: Alle alternativer til finansiering er på bordet

Lydkoncernen GN Store Nord skal nu finde andre løsninger end en kapitaludvidelse til at slippe af med milliardgælden, der forfalder næste år. ”Vi går nu i bestyrelsen i gang med at kigge på alle de alternativer, vi har,” siger den nyvalgte formand.

Foto: Gn/pr

GN Store Nords bestyrelse har ikke låst sig fast på en alternativ løsning til at få nye penge ind i selskabet, efter at forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. blev trukket fra dagsordenen sent tirsdag grundet for lav aktionærtilslutning.

Det fastslår Jukka Pekka Pertola, der formelt er blevet valgt til formand efter generalforsamlingen onsdag hos lydkoncernen GN, som i dag består af to store divisioner for henholdsvis høreapparater og headsets.

En del af debatten i løbet af generalforsamlingen i GN’s hovedsæde i Ballerup gik ellers på, at en potentielt mindre aktieemission kunne være en mulighed til at komme af med en del af den mange milliarder store gæld, som koncernen slæber rundt på - ikke mindst efter headset-divisionens opkøb af gamingudstyrs-producenten Steelseries.

”Der har været forskellige holdninger fra forskellige aktionærer. Jeg vil ikke starte med at spekulere. Det er endnu ganske nyt, og vi går nu i bestyrelsen i gang med at kigge på alle de alternativer, som vi har,” siger Jukka Pertola i et fælles interview med flere medier efter generalforsamlingen.

Han understreger, at bestyrelsen samlet set naturligvis er skuffet over, at forslaget om en kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr. ikke bliver til virkelighed, men bestyrelsen er klar til at tage arbejdstøjet på, lyder det fra den nyvalgte formand.

”Det er aktionærernes ret at udtrykke deres holdning. For bestyrelsen er det naturligvis lidt en skuffelse, men sådan er det. Vi forstår, hvad aktionærerne siger, og så må vi tage den derfra. Vi har haft en dialog med mange af vores største aktionærer, og der var rigtig mange, der støttede op om kapitaludvidelsen,” siger Jukka Pertola.

Gæld forfalder i 2024

Den nye løsning skal være på plads inden for en relativt overskuelige fremtid, idet en god bid af GN Store Nords store gæld forfalder næste år og derfor skal refinansieres.

”Vi har en gæld, hvor en del forfalder næste år. Derfor skal vi naturligvis have fundet en løsning inden da. Det er klart,” siger Jukka Pertola.

Og løsningen på gældsudfordringerne skal helst være så omfattende, at der er råderum til det, hvis verdensøkonomien eller GN’s primære markeder skulle tage endnu et dyk - ligesom det skete flere gange sidste år, hvor forskellige faktorer fik selskabet til at nedjustere forventningerne flere gange.

”Man kan se i vores forventninger, at der stadig er mange usikkerheder. Krigen i Ukraine er desværre ikke ovre, inflationen er stadig ikke helt under kontrol, renterne går op og ned, markederne går op og ned, og der er også en ganske stor trussel om recession. Det er alt sammen elementer, som vi skal tage hensyn til,” lyder det fra Jukka Pekka Pertola.

ATP bakker fortsat op om en kapitaludvidelse hos GN

GN trækker forslag om kapitalrejsning tilbage

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs