Energiselskaber hemmeligholder bonusser: En ansat står til 300 millioner

To nøglemedarbejdere i et energihandelsselskab har optjent bonusser på hver 250 mio. kr. og 300 mio. kr., skriver Finans. Energi Danmarks ejer, Andel, afviser, at man vil udbetale bonusser i den størrelse.
Foto: Pr Andel/seas Nve
Foto: Pr Andel/seas Nve

De danske energihandlere havde så ekstraordinært meget fart på i 2022, at enkelte nøglemedarbejdere i Energi Danmark nu står til en bonus på over en kvart milliard kroner pr. næse. 

Det skriver erhvervsmediet Finans efter at have talt med kilder i og omkring Energi Danmark, der handler med strøm og gas på de internationale energimarkeder, og som er ejet af de to andelsselskaber Andel og Nrgi.

Det er tidligere kommet frem, at selskabet havde visse bonusaftaler uden loft, men fredag eftermiddag oplyste Andel, at virksomheden ikke kan leve med at udbetale bonusser i den størrelsesorden. 

”Aftalen, der var en kollektiv forhandlet bonusordning, var indgået af den adm. direktør for selskabet på det tidspunkt (Jørgen Holm Westergaard, red.). Vi kan i den forbindelse understrege, at der ikke udbetales resultatbonusser for 2022 på hverken to- eller trecifrede millionbeløb, hvilket er indregnet i selskabets regnskab, der offentliggøres i starten af maj. Det er Energi Danmarks klare politik, at bonusser er med cap/loft – det har det været tidligere, og det er det fortsat,” hedder det i en skriftlig udtalelse fra Andels kommunikationsdirektør, Rikke Trikker.

Energi Danmarks direktør, Jørgen Holm Westergaard, måtte pludselig forlade sin stilling i februar, efter at han i 23 år havde været energihandelsselskabets frontfigur.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også