Watch Medier

Boconcepts danske butikker holder lukket – fremtidig drift er uafklaret

Dansk franchisetager holder sine butikker lukket, og Boconcept leder nu efter ny ejer til de to danske møbelbutikker. 

75 pct. af Boconcepts 300 butikker drives af franchisetagere. Møbelselskabet, der har Mikael Kruse Jensen som adm. direktør, blev stiftet i 1952. | Foto: Joachim Ladefoged/ritzau Scanpix

Den danske møbelkæde Boconcept holder i øjeblikket sine to danske butikker i Ishøj og København lukket, og på et opslag i butiksvinduerne lyder meldingen, at butikkerne er lukket, imens ”vi arbejder på en afklaring omkring den fremtidige drift”, skriver Børsen.

Boconcepts 300 butikker, der er fordelt i 67 lande, drives hovedsageligt af franchisetagere, og ifølge adm. direktør Mikael Kruse Jensen, fra Boconcept er finansielle problemer hos den danske partner årsag til, at butikkerne lige nu er lukket. 

Han understreger, at det ikke er en generel tendens blandt Boconcepts partnere at lukke butikker, men at det skandinaviske og danske marked har været særligt hårdt ramt af stigende omkostninger og inflation. Direktøren fortæller, at man nu leder efter en køber til Boconcepts danske butikker, som ”kan få gang i det danske marked, men som også kan eje flere butikker i hele landet”.

”Der er et potentiale, vi skal have udnyttet, så derfor skal vi finde en ny partner. Der kan være mange årsager til, at det er gået galt, men den primære er, at markedet er surt i øjeblikket,” siger Mikael Kruse Jensen til Børsen. 

Jon Henriksen, der er Boconcepts danske partner, og som også står bag prisovervågningsappen Beepr, har ikke ønsket at kommentere situationen. 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs