Fagforening hyrer advokat til muligt retsopgør om trecifrede millionbonusser

Tre medarbejdere fra Energi Danmark er klar til at gå i retten for de bonusser på over en halv milliard kroner, de tilsammen har optjent i energihandelsselskabet, siger deres advokat.
Frederik Brocks, der har speciale inden for arbejds- og ansættelsesret, har tidligere været partner i KPMG Law, men skiftede sidste år til det københavnske advokatfirma Lind. | Foto: Pr
Frederik Brocks, der har speciale inden for arbejds- og ansættelsesret, har tidligere været partner i KPMG Law, men skiftede sidste år til det københavnske advokatfirma Lind. | Foto: Pr
AF RITZAU

De tre medarbejdere, der har optjent enorme millionbonusser i energihandelsselskabet Energi Danmark, er klar til at gå rettens vej for at få deres penge, siger deres advokat til erhvervsmediet Finans. Advokaten er hyret af de tre medarbejderes fagforening, Djøf, til at føre sagen.

Medarbejderne mener, at de er i deres fulde ret til at få bonusserne udbetalt.

”Vores primære argument er, at der er indgået fuldstændigt gyldige aftaler,” siger Frederik Brocks, der er partner i advokatfirmaet Lind, til Finans.

Sagen drejer sig om, at tre medarbejdere i Energi Danmark havde indgået bonusaftaler uden og loft og optjent trecifrede millionbonusser til over en halv milliard tilsammen. En sag, der først blev beskrevet af Finans.

Bonusserne blev så høje, fordi energihandelsselskaber har tjent meget mere end forventet under energikrisen.

Vil ikke udbetale bonusser

Søndag meddelte Andel, der ejer Energi Danmark sammen med NRGI, at bonusaftalen til de tre medarbejdere var indgået ulovligt og derfor ugyldig. Samtidig lød det, at de tre medarbejdere var blevet suspenderet.

Jesper Hjulmand, der er bestyrelsesformand i Energi Danmark, har ligeledes tidligere sagt, at medarbejderne ikke vil få bonusser på hverken to- eller trecifrede millionbeløb udbetalt.

Mens advokat Frederik Brocks slår fast, at medarbejdere er klar til at gå i retten for pengene, så er døren også stadig åben for et forlig, siger han.

”Vi er altid indstillet på at drøfte en sag ud fra rimelige forudsætninger, og kan vi finde en rimelig løsning, er vi ikke afvisende,” siger Frederik Brocks til Finans.

”Men det kræver, at den er rimelig. Indtil videre er det ”tilbud”, de er blevet stillet i udsigt, en trøstepræmie”.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) har bedt om en redegørelse for sagen.

I første omgang lød det ellers fra ministeren, at regeringen ikke ville blande sig. Brugere kunne fravælge selskaberne, hvis de fandt det urimeligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også