Torms hovedaktionær dropper salg af aktier efter kursfald

Et dyk på 14 pct. i aktiekursen fik hovedaktionæren på andre tanker, og Oaktree Capital har nu opgivet at sælge ud af sine aktier i rederiet Torm. De er ellers steget voldsomt siden krigen i Ukraine.
Torm-tankskib. | Foto: Pr / Torm
Torm-tankskib. | Foto: Pr / Torm
Af Marketwire og ShippingWatch

Torms majoritetsaktionær, Oaktree Capital, har opgivet at sælge en større aktiepost i det børsnoterede tankrederi på spiselige vilkår.

Oaktree annoncerede sent onsdag aften et udbud af 5 mio. aktier i det danske tankrederi. Hertil kom en mulig option på køb af yderligere 750.000 aktier inden for 30 dage.

Men aktiesalget er gået i vasken, og der vil ikke blive solgt aktier i denne omgang, lyder det i en meddelelse fra Torm.

”Aflysningen skyldes den sælgende aktionærs vurdering af, at de nuværende markedsforhold ikke er befordrende for dette udbud på vilkår, der er i den sælgende aktionærs interesse,” skriver Torm.

Aktierne var sat til salg af OCM Njord Holdings, der indirekte ejes af fonde bestyret af kapitalfonden Oaktree.

Oaktree ejer omkring 65 pct. af aktiekapitalen i Torm. 

Potentielt milliardsalg

Da aktieposten blev sat til salg onsdag aften havde den en værdi af 1144 mio. kr. baseret på Torms lukkekurs onsdag. Inklusive optionen på de ekstra 750.000 aktier var værdien af aktieposten 1316 mio. kr.

Torsdag faldt Torm imidlertid over 14 pct. til 195,90 kr., hvorefter værdien af de 5 mio. aktier var dykket til 980 mio. kr., mens værdien inklusive optionen var på 1126 mo. kr.

Kursfaldet blev af investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen betegnet som helt naturligt, da markedet skulle gabe over flere aktier.

”En kapitalfond sælger meget sjældent enkelte poster. Dagens salg er formentlig det første af flere,” skrev Per Hansen torsdag i en kommentar, inden aktiesalget blev aflyst.

Siden Oaktree har opgivet at placere aktieposten, er Torm-aktien også steget på det amerikanske eftermarked. Her er aktien senest handlet til 30,51 dollar – en stigning på næsten 7 pct. sammenlignet med lukkekursen i USA torsdag.

Omregnet med en dollarkurs fredag morgen på 6,8290 kr. svarer det til en aktiekurs på 208,35 kr. 

5 mio. aktier i Torm svarer til omtrent 6 pct. af den samlede aktiekapital, mens 5,75 mio. aktier udgør cirka 6,9 pct. af aktiekapitalen.

Torm-aktien er ellers steget voldsomt, siden Rusland invaderede Ukraine og ændrede på handelsmønstrene for den raffinerede olie, som Torm sejler med.

Trods de seneste kursfald i Torm-aktien på 1,26 pct. siden årsskiftet er aktiekursen det seneste års tid skudt i vejret med knap 259 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også