Watch Medier

Forsvarsadvokater i energisvindelsag kritiserer politiets metoder

For meget holdes hemmeligt, mener forsvarsadvokater i sagen, hvor otte mænd er fængslet for at manipulere energimarkedet. Advokaterne føler sig begrænset i at kunne diskutere sagen med deres klienter.

Foto: Anders Vester Thykier

Otte mænd fra et energihandelsselskab sidder i øjeblikket varetægtsfængsel, men angiveligt ved flere af dem ikke præcis hvorfor. Det fortæller to af de sigtedes forsvarsadvokater til Berlingske.

To af forsvarsadvokaterne oplyser, at de af politiet har fået en række såkaldte pålæg, der forhindrer dem i at orientere deres klienter om store dele af sagen.

”Min klient vil gerne afhøres. Men han har brug for at vide på forhånd, hvad politiet har på ham. Det er jo ikke sjovt at komme til afhøring i sådan en alvorlig sag, hvis man slet ikke kender til materien,” siger Henrik Hougaard, som er advokat for en af de sigtede, til avisen.

Samme kritik lyder også fra Kaare Kristensen, som repræsenterer en af de andre otte, der kalder det for frustrerende, at man ikke må give sin klient et fuldt overblik over, hvad andre for eksempel har forklaret om sagen.

Sagen har hos politiets specialenhed NSK fået kodenavnet ”Operation Bonus.” 

Det hænger sammen med politiets teori om, at energihandelsselskabet skulle have tjent et trecifret millionbeløb ved at svindle med elpriserne, og at disse penge herefter skulle være blevet udbetalt til de sigtede gennem bonusordninger.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs