Watch Medier

Leverandørers lange energikontrakter kan holde fødevarepriser oppe

Dagligvarekoncernen Coop peger fredag på, at leverandørerne er med til at holde priserne oppe i butikkerne.

Forbrugerpriserne er steget mindre siden marts 2022 end i andre nærtliggende EU-lande, konkluderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. | Foto: Annika Byrde

De høje energipriser, der det seneste år har ført til hastigt stigende forbrugerpriser, har siden nytår fundet et niveau, der ikke er set lavere siden 2021.

Alligevel er dagligvarekædernes priser ikke fulgt med ned i samme tempo. Det kan skyldes, at leverandørerne sidder fast i nogle lange og dyre energikontrakter, som kan medføre en vis forsinkelse i pristilpasningerne, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det kan i sidste ende betyde, at forbrugerne må kigge langt efter et lavere madbudget.

Tidligere fredag har dagligvaregiganten Coop netop peget på, at leverandørerne er med til at holde priserne oppe i butikkerne. Faktisk fortsætter leverandørernes priser med at stige, lyder det.

Derfor lægger Coop nu pres på sine leverandører for at få priserne ned hurtigst muligt, siger kommerciel direktør i Coop Jeff Salter til mediet Dagligvarehandlen.dk.

”Det gør vi fortsat. Og nu skærper vi vores krav til, at priserne skal ned og er klar til at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige.”

”Med faldende omkostninger til energi, transport og emballage er det nødvendigt, at det afspejles i lavere indkøbspriser for os,” siger han.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er fødevarepriserne begyndt at stabilisere sig.

Kigger man bredt på udviklingen i fødevarepriserne i Danmark, står det dog ikke lige så galt til som hos nogle af EU-naboerne.

Siden starten af 2022 er danske fødevarepriser steget noget mindre end i eksempelvis Sverige, Holland og Tyskland.

Undtagelsesvis er de danske priser på smør og æg dog steget lige så meget som i de omkringliggende lande.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs