Brintselskab vil sælge over 100 millioner nye aktier

Et udbud af nye aktier skal give det børsnoterede brintselskab Green Hydrogen Systems et nettoprovenu på 429 mio. kr.
Green Hydrogen Systems er klar med en stor aktieudvidelse. | Foto: Green Hydrogen Systems/pr
Green Hydrogen Systems er klar med en stor aktieudvidelse. | Foto: Green Hydrogen Systems/pr
AF MARKETWIRE

Green Hydrogen Systems har tirsdag offentliggjort prospekt for en aktieemission med fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Ved fuldtegning vil udbuddet indbringe ca. 469 mio. kr. brutto og ca. 429 mio. kr. netto, fremgår det af en børsmeddelelse.

Aktieemissionen kommer ikke ud af det blå, idet det børsnoterede selskab, der udvikler elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint, tidligere har varslet en kapitaludvidelse i andet kvartal 2023.

”I Green Hydrogen Systems har vi en ambition om at være en ledende aktør i den globale omstilling til bæredygtig energi. Vores 2026-mål om mere end 1,2 mia. kr. i omsætning er et vigtigt skridt for den ambition,” udtaler administrerende direktør Sebastian Koks Andersen.

Han uddyber, at selskabet for at opnå den målsætning skal færdigudvikle og kommercialisere sin X-Serie af elektrolyseanlæg, og der skal sikres fremdrift i kundeleverancerne af A-Serien og tilføjes nye ordrer til ordrebogen.

”Og vi skal fortsætte med at optimere vores produkter, styrke vores tekniske organisation og udvide den kommercielle udrulning. Derfor sigter vi efter at rejse 469 mio. kr. i en fortegningsemission, som skal sikre den nødvendige kapital til selskabet,” forklarer Sebastian Koks Andersen.

Udbuddet omfatter 104.296.612 nye aktier af nominelt 1 kr., og tegningskursen er fastsat til 4,5 kr. per aktie. Hver eksisterende aktionær vil blive allokeret fem tegningsretter for hver eksisterende aktie, som de besidder i forvejen.

Og tegningsforholdet er 5:4, hvilket betyder at fire tegningsretter vil give ejeren mulighed for at tegne 1 ny aktie til de nævnte 4,5 kr.

Tegningen af nye aktier kommer til at løbe fra 19. juni kl. 9 og frem til 30. juni kl. 17.

En række af selskabets større aktionærer har indgået tegningsforpligtelser for et beløb på 174 mio. kr. brutto, hvilket dog er betinget af, at der som minimum rejses 225 mio. kr. under emissionen.

Hvis resultatet bliver mindre end 225 mio. kr. i bruttoprovenu, vil emissionen blive trukket tilbage, og hvis det bliver mindre end 469 mio. kr. - men større end 225 mio. kr. - kan selskabet blive nødt til at tilpasse sin forretningsplan, herunder hastigheden for eksekveringen af planen. Samtidig kan det også betyde, at en ny kapitalrejsning kan komme på et tidligere tidspunkt, end hvad der ellers være tilfældet, skriver selskabet.

Det fremgår også, at hvis bruttoprovenuet bliver på større end 225 mio. kr., så forventer selskabet at være i stand til at trække på to lånefaciliteter med en hovedstol på 250 mio. kr., som stilles til rådighed af de store aktionærer APMH Invest og pensionskassen ATP.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også