Coloplasts hovedaktionær og fond vil stifte fælles holdingselskab

Familien bag Coloplast og en familiefond vil – for at sikre ”stabilitet og udvikling” – stifte et holdingselskab, der skal have den bestemmende indflydelse i det børsnoterede medicoselskab.
Et nyt holdingselskab er på vej i Coloplast-regi. | Foto: Coloplast / Pr
Et nyt holdingselskab er på vej i Coloplast-regi. | Foto: Coloplast / Pr
AF MARKETWIRE

Hovedaktionæren i Coloplast, Niels Peter Louis-Hansen, vil sammen med den næststørste aktionær, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, inden årets udgang stifte et fælles holdingselskab, som skal sikre den ”langsigtede stabilitet og udvikling” i det børsnoterede medicoselskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det nye holdingselskab vil komme til at eje godt 30 pct. af aktiekapitalen, men samtidig kontrollere lidt mere end 52 pct. af stemmerne i Coloplast, som er en af landets store virksomheder, ligesom aktien indgår i det toneangivende danske aktieindeks C25.

”Hovedaktionær i Coloplast A/S, Niels Peter Louis-Hansen, vil som led i et generationsskifte stifte et holdingselskab. Selskabet stiftes sammen med Coloplasts næststørste aktionær, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Holdingselskabet skal sikre den langsigtede stabilitet og udvikling af Coloplast,” hedder det.

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond ejer godt 11 pct. af aktiekapitalen og godt 15 pct. af stemmerne i Coloplast, mens Niels Peter Louis-Hansen personligt er ejer af lidt mere end 20 pct. af aktierne og 41 pct. af stemmerne i koncernen, hvoraf han indskyder omkring 19 pct. af aktiekapitalen og godt 37 pct. af stemmerne i holdingselskabet.

Etableringen af holdingselskabet sikrer, at de to største aktionærer i Coloplast også på længere sigt vil tale med en stemme i forhold til selskabet. Holdingselskabet giver samtidig Niels Peter Louis-Hansen mulighed for på sigt at stifte en ny almennyttig fond ved en donation af de aktier i Coloplast, som han ejer igennem holdingselskabet.

Stiftelsen af holdingselskabet og muligheden for senere at generationsskifte til en ny almennyttig fond har støtte fra Niels Peter Louis-Hansens ægtefælle og datter. Familiens formue har i flere år indbragt familien en placering blandt de tre øverste på Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks 100 rigeste. Formuen, der primært består af Coloplast-aktier, blev i 2022 opgjort til knap 61 mia. kr.

Niels Peter Louis-Hansen vil eje majoriteten af aktierne i det kommende holdingselskab og ventes at blive dets formand.

Det er Niels Peter Louis-Hansens forventning, at holdingselskabet vil udøve sine aktionærrettigheder i Coloplast på samme måde, som stifter Johanne Louis-Hansen og han selv har forvaltet den bestemmende indflydelse i Coloplast siden børsnoteringen af selskabet i 1983, lyder det også i pressemeddelelsen.

Der er i forbindelse med planerne fra Finanstilsynets side givet dispensation, så der ikke opstår tilbudspligt på aktier ejet af andre aktionærer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også