Selskabet By & Havn stævner mediet Ingeniøren

Udviklingsselskabet har stævnet Ingeniørens chefredaktør og redaktionschef for æreskrænkelse i en lederartikel om Lynetteholm.
Pia Gjellerup er formand for selskabet By & Havn, der nu har stævnet Ingeniøren for en leder bragt i april. | Foto: Finn Frandsen
Pia Gjellerup er formand for selskabet By & Havn, der nu har stævnet Ingeniøren for en leder bragt i april. | Foto: Finn Frandsen

En leder bragt i Ingeniøren og på Ing.dk 28. april har fået udviklingsselskabet By & Havn til at stævne mediets øverste redaktionelle ledelse for æreskrænkelse ved at have frembragt anklager om korruption. Det skriver flere medier, heriblandt Journalisten.

”Vi skal være udsat for kritik og skældud og for den sags skyld også nogle gange mistænkeliggørelse, og vi skal kigges efter i kortene. Men her er der tale om en sigtelse for en straffelovsovertrædelse i form af korruption,” siger Pia Gjellerup, bestyrelsesformand i By & Havn, til fagbladet Journalisten.

Det er blandt andet formuleringer som, at ”Lynetteholm-undersøgelse endte i et korrumperet mørkekammer”, der har fået selskabet til at handle, til trods for at den digitale version af lederen er blevet rettet, ligesom avisen 12. maj har bragt en rettelse, hvori brugen af begrebet ”korruption” bliver beklaget. De stævnede parter er Ingeniørens chefredaktør og redaktionschef.

Trine Reitz Bjerregaard, chefredaktør på Ingeniøren, har ifølge Journalisten ikke haft mulighed for at kommentere sagen for nuværende.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også