Carlsberg sænker alkoholniveauer i UK for at spare afgifter

Bryggerikoncernen vil sænke alkoholniveauet i sin ”Danish Pilsner” i Storbritannien fra 3,8 til 3,4 pct. 
Foto: Pr
Foto: Pr
AF MARKETWIRE

Carlsberg har besluttet sig for at sænke alkoholniveauet i sin ”Danish Pilsner” i Storbritannien fra 3,8 til 3,4 pct. for at spare afgifter, da den britiske regering planlægger at hæve dem til august.

Det skriver avisen The Telegraph.

Tiltaget kaldes for ”drinkflation”, da alkoholniveauet sænkes, men priserne fastholdes, og det danske selskab er blot den seneste af flere bryggerier til at benytte ideen.

Metoden giver dog ekstra mening, da afgifterne på øl stiger med 10,1 pence til august, men med en alkoholmængde under 3,5 pct. kommer Carlsbergs øl ind i en lavere afgiftsramme.

Lige nu skal der betales en generel afgift af øl med en alkoholstyrke over 2,8 pct., men efter de nye regler vil øl med 3,4 pct. eller mindre skulle betale 9,27 pund per liter alkohol, mens der af stærkere øl skal betales 21,01 pund per liter alkohol.

”I forlængelse af regeringens alkoholafgiftreform, og som politikerne ønskede det, vil reduktionen af alkohol i forhold til volumen i Carlsberg Danish Pilsner gøre os i stand til at investere i innovation og vores portefølje af højtelskede lagerøl og ale, mens vi støtter den offentlige sundhed ved at fjerne cirka 56 mio. enheder alkohol fra det årlige marked i Storbritannien,” siger en talsmand fra Carlsberg til The Telegraph.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også