Viaplay styrtdykker efter meddelelse om fyringer og underskud i første halvår

Viaplay-aktien handles i skrivende stund til kurs 42,4 svenske kr. efter offentliggørelse af halvårsregnskab med milliardtab og ny strategi.
I første halvår af 2023 havde selskabet et nettounderskud på 5,9 milliarder svenske kroner svarende til omkring 3,8 milliarder danske kroner, viser det netop offentliggjorte regnskab. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen
I første halvår af 2023 havde selskabet et nettounderskud på 5,9 milliarder svenske kroner svarende til omkring 3,8 milliarder danske kroner, viser det netop offentliggjorte regnskab. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen
AF RITZAU/MARKETWIRE/MediaWatch

Den svenske mediekoncern Viaplay Group falder 35,1 pct. på børsen i Stockholm, efter at koncernen meddelte, at det vil opsige 25 pct. af sine ansatte.

For en uge siden oplyste koncernen, at en gennemgang af forretningen havde vist ”væsentligt svagere fremtidsudsigter for omsætning og indtjening for især de nordiske aktiviteter”.

Det kommer blandt andet til at gå ud over de ansatte, fremgår det af udtalelser fra selskabets topchef, Jørgen Madsen Lindemann, i forbindelse med halvårsregnskab og nye strategi torsdag.

”Vi har måttet tage en række øjeblikkelige beslutninger for vores selskabs fremtids skyld.”

”Det betyder desværre, at vi må opsige 25 pct. af de ansatte,” udtaler han.

Viaplay Group har over 1500 medarbejdere, fremgår det af selskabets hjemmeside.

Viaplay Groups aktier handles i skrivende stund til omkring 42,2 SEK, og kursen er dermed faldet med omkring 31,5 pct. den seneste uge. Alene siden aktiemarkederne åbnede torsdag til en åbningskurs på 48,3, er værdien faldet med godt 13 pct.

Ifølge selskabet er det især faste omkostninger til indhold, der ikke modsvares af tilstrækkelig vækst eller besparelser. Det betyder, at selskabet taber penge.

I første halvår af 2023 havde selskabet et nettounderskud på 5,9 milliarder svenske kroner svarende til omkring 3,8 milliarder danske kroner, viser det netop offentliggjorte regnskab.

For resten året venter selskabet også store udfordringer.

Det skyldes de ”højere omkostninger ved originalt indhold, inflation i sportsrettigheder og negative valutaeffekter”, udtaler topchefen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også