Bankforskere venter flere fusioner

Ifølge en opgørelse, lavet af Børsen, har der været 15 sammenlægninger i banksektoren over de seneste tre år.
Handelsbanken Danmark blev i fjor købt af Jyske Bank. | Foto: Tom Little
Handelsbanken Danmark blev i fjor købt af Jyske Bank. | Foto: Tom Little

Den danske banksektor har oplevet 15 sammenlægninger over de seneste tre år. Det viser en opgørelse, som Børsen har lavet. Og ifølge to kendere af branchen, som avisen har talt med, vil udviklingen fortsætte. 

“Vi er kommet tættere på, at der er et marked for, at bankaktiviteter kan handles. Vi ser en asymmetri, hvor nogle har noget, der er godt, men ikke så godt, som de gerne ville have det. De tror på, at det kan være endnu mere værd for nogen andre, og så kan de rent faktisk finde nogen, der ser en idé i at bringe det videre,” siger bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull.

Bankforsker og ejer af analysevirksomheden Bankresearch, Nicholas Rohde, vurderer også, at der komme fusioner af forskellig art den kommende tid, mens han også ser, at flere banker vil frasælge filialer i markedsområder, hvor de er for små. 

Der er i dag 54 pengeinstitutter i landet og bl.a. dem, der er forsvundet over de seneste tre år, er Jutlander Bank (i dag Sparekassen Danmark), Handelsbanken Danmark (i dag Jyske Bank) og senest PFA Bank (også Jyske Bank). I Børsens opgørelse er også Nordeas opkøb af Danske Banks norske privatkunder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også