Fagforbund går i rette med restauranternes rekrutteringsproblemer

Der har været tegnet et skævt billede af restaurantbranchens rekrutteringsproblemer. Langt de fleste gange bliver stillingerne alligevel besat – bare af en anden profil end først søgt, påpeger 3F.
Arkivfoto. | Foto: Anders Holst Pedersen
Arkivfoto. | Foto: Anders Holst Pedersen

Det er nærmere 17 pct. frem for 39 pct. af rekrutteringsforsøgene i restaurant- og hotelbranchen, der mislykkedes i halvåret fra september sidste år til og med februar i år.

Det mener fagforbundet 3F’s cheføkonom, Frederik Imer Pedersen, som har gennemgået den rapport, der har undersøgt rekrutteringsproblemer for blandt andet restauranter i den pågældende periode.

Til mediet Turistmonitor udtaler han, at 22 pct. af stillingerne rent faktisk blev besat, men af en anden profil end den, der oprindeligt blev søgt, og dermed mener han, at det kun er 17 pct. af jobopslagene, der ikke blev besat – og at der er blevet tegnet et skævt billede af problemets omfang:

”Det vil sige, at langt, langt de fleste gange bliver stillingerne alligevel besat. Det er af nogle typer, som måske ikke 100 procent har de kvalifikationer, der i første omgang har været efterspurgt, men de bliver besat. Hvis ikke man tager højde for det, begår man en kæmpe fejl og tegner et skævt billede.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter