Egmont sender TV 2 i Norge ud i stor sparerunde

Egmont-ejede TV 2 Norge skal gennem en sparerunde på 400 mio. norske kr. fra næste år af, oplyser tv-stationen.
Norsk TV 2's chefredaktør og direktør, Olaf Sandnes, kan ikke forestille sig, at besparelserne næste år ikke kommer til at koste arbejdspladser på stationen. | Foto: Pr/egmont
Norsk TV 2's chefredaktør og direktør, Olaf Sandnes, kan ikke forestille sig, at besparelserne næste år ikke kommer til at koste arbejdspladser på stationen. | Foto: Pr/egmont

Presset af højere omkostninger, hård konkurrence og forventninger om en opbremsning i norsk økonomi har TV 2 i Norge fundet den store sparekniv frem til næste år. 

Det oplyser den dansk-ejede tv-station fredag. TV 2 Norge er ejet af den danske mediekoncern Egmont, der blandt andet også ejer Nordisk Film og forlaget Linghardt og Ringhof.

Fra næste år skal tv-stationen skære 400 mio. norske kr. - svarende til 260 mio. danske kr. - af udgifterne.

Det har direktør og chefredaktør Olaf Sandnes ifølge norske Medier24 præsenteret for sine medarbejdere fredag. Her lød det bl.a., at besparelserne kommer til at få betydning for indhold og produktion – og sandsynligvis også medføre færre medarbejdere.

”Jeg kan næsten ikke se, at det ikke får direkte konsekvenser for bemandingen på TV 2. Det er dramatisk, men ikke en overdrivelse. Det er den situation, vi står i,” sagde han ifølge Medier24 til sine medarbejdere.

I sin egen pressemeddelelse oplyser norsk TV 2, at stationen ”ikke udelukker” lavere bemanding.

”TV 2 har gennemgået omstillinger før, og nu hvor opgaven står klar, skal vi sammen gennemføre de tiltag, som er nødvendige for at sikre vores position i det norske mediebillede og vores bidrag til samfundet de kommende år,” siger Olaf Sandnes i pressemeddelelsen.

Et sted, der ikke vil blive sparet, er på investeringer i nye teknologiske muligheder.

”Mediebranchen er under stærkt pres, i Norge og globalt. Samtidig skaber den teknologiske udvikling behov for nye og større investeringer, som TV 2 bør og må gøre,” siger Sandnes i TV 2’s egen pressemeddelelse.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også