Watch Medier

Mobilepays erhvervskunder får svært ved at undgå ekstraregning

Mobilepays nye prismodel for erhvervskunder lægger sig stort set på linje med resten af betalingsmarkedet.

Mobilepay er en del af Vipps Mobilepay. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mobilepay lancerede i sidste uge en ny prismodel for sine Myshop-erhvervskunder, og de får svært ved at undgå ekstraregning ved at finde alternative betalingsløsninger.

Det skriver Børsen.

Den nye prismodel med virkning fra 1. oktober betyder, at nogle af Mobilepays 150.000 kunder i fremtiden skal betale op mod ti gange så meget for at modtage penge i Mobilepay-løsningen Myshop. Fremover skal kunderne nemlig betale et gebyr på 0,99 pct. af varens pris.

Erhvervskunderne får dog svært ved at undgå en markant ekstraregning, selv om de skifter til en anden betalingsløsning, for med prisstigningen kommer Mobilepay stort set til at lægge sig på linje med resten af markedet.

For Thomas Billeschou-Hansen, der sælger 10-20 læs brænde om måneden via sit selskab AP Energi i Nørre Alslev, betyder prisændringen, at hans månedlige udgifter stiger fra 50 kr. til omkring 500 kr. for at kunne tage imod betalinger for brændet, lyder det ifølge Børsen.

Betalingsgiganten Nets foreslår, at kunder som AP Energi kan benytte en fastprisaftale på dankortbetalinger. Det vil koste 200-250 kr. om måneden, hvilket er fire til fem gange så meget, som Mobilepay-løsningen kostede før i tiden. Hos Flatpay er listeprisen på 0,89 pct. månedligt for årlig omsætning under 2 mio. kr. For en kunde som AP Energi vil det stadig betyde en ni gange højere pris end tidligere, skriver avisen.

De nye Mobilepay-vilkår har medført stor utilfreds blandt mange kunder og har fået flere små virksomheder til at henvende sig hos brancheorganisationen SMV Danmark.

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs