Jysk-arvinger har en formue på over 33 milliarder

En forenkling af selskabsstrukturen i Jysk-koncernen tegner et tydeligere billede af, hvor stor en formue arvingerne efter Lars Larsen har i dag. 
Jacob Brunsborg er søn af Lars Larsen og formand for Lars Larsen Group. | Foto: Joachim Ladefoged
Jacob Brunsborg er søn af Lars Larsen og formand for Lars Larsen Group. | Foto: Joachim Ladefoged

De seneste år har Lars Larsen Group været i gang med at forenkle strukturen i milliardkoncernen bag butikskæden Jysk, og som led i det arbejde toner formuen, som Lars Larsen har efterladt arvingerne, frem, skriver Børsen.

Lars Larsen Group er ejet af Lars Larsens to børn, Jacob og Mette, og fire børnebørn, Christian, Christine, Søren og Line Brunsborg, og koncernen har under forenklingen opløst selskabet LLPT Holding og spaltet det ind i de seks arvingers holdingselskaber.

Ifølge avisen har de seks arvinger samlet en formue på over 33 mia. kr. fordelt i hver af arvingernes holdingselskaber.

Gennem disse selskaber ejer hvert familiemedlem 16,5 pct. af Lars Larsen Group, og den sidste procent ejes af Lars Larsens Jysk Fond, som ifølge Børsen sikrer, at arvingerne ikke kan sælge koncernen uden godkendelse.

Forenklingen af koncernstrukturen har været i gang i en årrække, og målet er at samle de tidligere ti juridiske enheder til én.

Opgaven med at samle trådene i forretningsimperiet, der i dag består af mange andre elementer end Jysk-kæden, har været en hovedopgave for adm. direktør Jesper Lund, siden han blev sat i spidsen for Lars Larsen Group i 2020.

”Det er ejernes (familien Brunsborg, red.) holdning, at de gerne vil have ét selskab, og sammenligner man med alle andre større virksomheder i Danmark, er det også det, der giver bedst mening,” har Jesper Lund tidligere forklaret til DetailWatch og uddybede:

”Det første årsregnskab, vi lavede, var ud fra ti juridiske selskaber, vi sammenkørte tallene for. Med det tredje og seneste regnskabsår (for 2021/22, red.), er vi nede på fire. Vi arbejder støt efter, at vi ender med ét selskab inden for et par år.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også