Watch Medier

Nordea indfører positiv rente på almindelig lønkonto

Den nordiske storbank vil fra oktober give 0,25 pct. i rente for indestående på almindelige transaktionskonti. 

Foto: Pr/nordea

Ligesom en række andre danske banker vil Nordea hæve renten for indestående på kunders almindelige transaktionskonti. Det fremgår af en meddelelse, der i dag er sendt ud til bankens danske kunder. 

Fra den 24. oktober vil banken forrente kunders indestående på blandt lønkontoen med 0,25 pct., oplyser banken. 

Årsagen er Nationalbankens renteforhøjelse fredag den 15. september. Her blev den toneangivende rente hævet med 0,25 procentpoint til 3,6 pct. 

”Det har medført, at vi også hæver renten for privatkunder på opsparings- og pensionskonti samt for en række variabelt forrentede udlån til privatkunder,” skriver banken i meddelelsen. 

Den positive rente på transaktionskonti gælder uanset, hvor mange penge der står på kontoen og er ikke afhængig ikke, om kunden har en Nemkonto hos Nordea. 

På børneopsparingskonti giver Nordea fremover 2,25 pct. i rente, mens kontant indestående på opsparings- og pensionskonti forrentes med 1,25 pct. for beløb mellem 0 og 500.000 kr. og med 2 pct. for beløb over 500.000 kr. 

Nordeas fastrenteprodukt, der er bundet op på forwardrenten i markedet, løftes til 3. pct. med virkning fra 19. september. 

Danske Bank indfører plusrente på almindelig lønkonto

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs