Coop vil sætte mindeplade for Irma op foran nye Brugsen-butikker

”Der er mange følelser i det,” siger direktør for den nye Brugsen-kæde, der i september åbner i 11 tidligere Irma-butikker.
De sidste Irma-butikker forventes at lukke i april næste år. | Foto: Finn Frandsen
De sidste Irma-butikker forventes at lukke i april næste år. | Foto: Finn Frandsen

Forårets historiske beslutning om at lukke Irma-supermarkederne i og omkring hovedstaden har trukket et spor efter sig af følelsesladede reaktioner. Siden Coop 31. januar meldte ud om lukningen, har protesterne bølget – ikke mindst på sociale medier.

Selv om modstanden har været aftagende, er Coop bevidst om, at skuffelsen blandt Irmas kunder risikerer at gå ud over opbakningen til de nye butikker, som Coop åbner i tidligere Irma-butikker.

Det fortæller kædedirektør Torben Andersen, som står i spidsen for den nye Brugsen-kæde, der i denne uge åbner de første to af i alt 11 Brugsen-butikker i tidligere Irma-butikker.

”Vi har haft meget stor respekt for Irma-brandet og prøver at få det bedste med fra Irma, i og med at vi beholder vores butikschefer,” siger Torben Andersen. 10 af de 11 butikschefer, der har drevet de 11 Irma-forretninger, fortsætter således som butikschefer i Brugsen-butikkerne.

Derudover følger knap 400 ansatte også med. Ifølge Torben Andersen vil det også blive markeret, at de 11 butikker engang hed Irma, så kæden ikke går helt i glemmebogen.

”Vi har mødtes med Irmas medlemsudvalg (i Coop, red.) og lyttet til, hvad de mener, vi skal være opmærksomme på. Vi kommer også til at lave en mindeplade for Irma uden for de her butikker, så vi har virkelig forsøgt at lytte og lave det her i stor respekt for Irma, for der er mange følelser i det. Derfor har det også bare været så vigtigt for os, at medarbejderne fortsatte,” siger Torben Andersen.

Nedlukningen af Irma kommer først og fremmest til at styrke Coops discountforretning i hovedstaden. 

Af de i alt 65 Irma-butikker får 28 fremover 365discount-facade, 9 skal blive til Coop-supermarkeder og 11 til Brugsen-butikker. De sidste 17 butikker sløjfes helt og er lukket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter