It-selskab lancerer ny strategi: Vi gå ind i life science-sektoren

Med en ny langsigtet strategi vil det børsnoterede it-selskab Columbus tilføje yderligere et vækstspor ved at gå ind i it-service for life science-sektoren. 
Søren Krogh Knudsen, adm. direktør hos Columbus. | Foto: Pr
Søren Krogh Knudsen, adm. direktør hos Columbus. | Foto: Pr
af marketwire

It-selskabet Columbus lancerer sin nye langsigtede strategi for perioden 2024-2026, hvor målet er en gennemsnitlig årlig vækstrate på 10 pct. og en væsentlig forbedring af indtjeningsevnen med en ebitda-margin på 15 pct. ved udgangen af perioden.

Det skriver det børsnoterede it-selskab i en meddelelse onsdag formiddag.

”Strategien bygger oven på det strømlinede fundament, der blev skabt under vores treårige Focus23-strategi, og tilføjer nu yderligere vækstspor ved at gå ind i life science-sektoren samt opkøb inden for høj vækst serviceområder,” skriver Columbus.

Columbus’ strategiske ambition for den kommende tre-årige periode er at blive en bevist leder i at levere kerneforretningsteknologi og varig værdi i selskabets nøglebrancher; fremstilling, detailhandel og distribution, mad og drikke og biovidenskab.

Selskabet forventer fortsat at vinde markedsandele og levere en omsætning på over 2 mia. kr. i 2026.

I den gamle strategi var målet gradvis at nå en profitabel vækst på mindst 10 pct. om året i 2023.

Fremgang drevet af blandt andet vundne markedsandele

It-selskabet Columbus fastholder forventningerne efter et tredje kvartal, hvor væksten blandt andet er drevet af vundne markedsandele.

Omsætningen er i tredje kvartal steget med 11 pct. til 345 mio. kr., mens væksten eksklusive opkøb og valutaeffekten blev på 15 pct.

Omsætningsvæksten er især drevet af Storbritannien, hvor væksten organisk set blev på 51 pct., mens væksten i på selskabets største marked, Sverige, blev 15 pct. I Danmark blev væksten på 11 pct.

I kvartalet har Columbus oplevet stærk vækst i de fleste forretningsområder.

”Vi har formået at vinde markedsandele på trods af tegn på afmatning på nogle af vores markeder ved at forbedre leveringskvaliteten og krydssalg”, skriver Columbus.

Indtjeningsevnen er også forbedret til 6,0 pct. fra 5,2 pct. i samme periode året forinden. Der er dermed stadig noget vej til det nye langsigtede mål på 15 pct., der gerne skal nås inden udgangen af 2026.

”Vi har et stærkt udgangspunkt for vores nylancerede treårige vækststrategi New Heights med mulighed for at forbedre lønsomheden markant,” siger koncernchef Søren Krogh Knudsen i regnskabet.

Columbus fastholder forventningerne til 2023 om en omsætning på 1550-1600 mio. kr., et driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 119-139 mio. kr. og en organisk vækst på 8-12 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også