Viaplay Group skærer i dansk sportsafdeling

Omkostningerne i produktionen af sportsudsendelser skal skæres til i den kriseramte tv-virksomhed. Det kan betyde mindre dansk kommentering.
Viaplays sportsdækning sendes bl.a. fra det danske hovedsæde på Amager i Danmark. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Viaplays sportsdækning sendes bl.a. fra det danske hovedsæde på Amager i Danmark. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Seks medarbejdere er enten blevet opsagt eller har fået at vide, at deres kontrakter ikke bliver forlænget i Viaplay Groups danske sportsafdeling. Det skriver fagbladet Journalisten som har fået oplysningerne bekræftet af Benjamin Munk Lund, sportschef for tv-streamingvirksomheden i Danmark.

”Vi oplever som mange andre, at de aktuelle tider er præget af udfordringer, og derfor har vi også været nødt til at kigge på vores omkostninger til sportsproduktion. Og som en del af det har vi i dag desværre måttet opsige meget dygtige og værdsatte kollegaer,” udtaler Benjamin Munk Lund til mediet.

Sportschefen ønsker ikke at oplyse præcist, hvor på sportsredaktionen nedskæringerne vil ramme, men flere sportskommentatorer har på sociale medier delt, at de enten er blevet opsagt eller ikke bliver forlænget. Benjamin Munk Lund vil ikke udelukke, at der vil optræde mere udenlandsk kommentering af Viaplay Groups sportsrettigheder, og udtaler, at det vil være op til en ”løbende prioritering”.

I Danmark har Viaplay Group rettigheder til Premier League, Superligaen, Champions League og Formel 1.

Økonomisk krise

Viaplay Group, der er børsnoteret i Sverige, har siden sommeren 2023 været i en eksistentiel krise. Det har bl.a. ført til en reduktion af op til 30 pct. af den nordiske mediekoncerns medarbejderstab.

I sommer trådte koncernchef Anders Jensen tilbage med øjeblikkelig virkning og blev erstattet af danske Jørgen Madsen Lindemann. Samtidig suspenderede Viaplay Group sine strategiske målsætninger for 2025 og nedjusterede forventningerne til en række finansielle resultater i 2023 på grund af en ”en accelereret forværring af driftsmiljøet.”

Siden da er selskabets aktiekurs på den svenske børs raslet nedad. Siden juni er værdien af Viaplay-aktien faldet med omkring 90 pct.

Viaplay Groups halvårsregnskab inkluderede bl.a. nedskrivninger for næsten 6,3 mia. svenske kr. og markant lavere forventninger til de kort- og langsigtede resultater end tidligere håbet. Jørgen Madsen Lindemann varslede fyringen af ”over en fjerdedel”. Han har desuden meddelt, at en mulig løsning kan være et salg af koncernen.

Viaplay Group præsenterer sit udskudte regnskab for tredje kvartal 29. november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter