Watch Medier

Medie: Klienter overvejer fremtid hos Bech-Bruun efter nederlag i Højesteret

Flere kommuner og en entreprenørkoncern tvivler ifølge mediet Insidebusiness på deres fortsatte samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun, der er idømt erstatningsansvar i den såkaldte udbytteskandale.

Kommuner er en vigtig klientgruppe for Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Flere af Bech-Bruuns klienter har som følge af Højesterets dom i udbyttesagen bedt advokatfirmaet om en redegørelse og har udtrykt tvivl om det fortsatte samarbejde, skriver Insidebusiness på baggrund af interne dokumenter fra Bech-Bruun, som mediet har fået indsigt i.

Konkret drejer det sig angiveligt om Aarhus Kommune, Fredericia Kommune, Roskilde Kommune og entreprenørkoncernen NCC, mens andre klienter har udtrykt ”sympati for Bech-Bruuns situation”, ligesom de har understreget, at dommen ”ikke får nogen betydning for det fremtidige samarbejde”, skriver Insidebusiness.

Bech-Bruun blev mandag 20. november dømt til at betale godt 500 mio. kr. inklusive renter i erstatning til Skatteforvaltningen i forbindelse med udbytteskandalen.

Som AdvokatWatch skrev i sidste uge har dommen fået flere lokalpolitikere til at overveje, om Bech-Bruun fortsat skal bruges som advokat.

”Der er mulighed for at opsige samarbejdet, og det synes jeg sådan set, at det må vi overveje meget kraftigt,” sagde viceborgmester i Roskilde Jette Tjørnlund (V) blandt andet, mens Mette Bjerre, byrådsmedlem fra SF i Aarhus Kommune stemte i. 

Dagen efter dommen skrev hun til borgmesteren for at meddele, at man i SF vil opfordre til, at man tager sagen til efterretning ”og derved holder op med at samarbejde med Bech-Bruun og sender en indstilling om at finde en ny advokat til Aarhus Kommune.” 

Kommuner er en vigtig klientgruppe for Bech-Bruun, og advokatfirmaets ledende partner, Steen Rode, holder fast i, at Bech-Bruun ”har et godt samarbejde og en god, åben og løbende dialog med vores klienter i både den offentlige og den private sektor.”

”Dialogen tager vi direkte med vores klienter,” udtalte Steen Rode i en kortfattet skriftlig kommentar til AdvokatWatch i sidste uge.

Bech-Bruun ønsker over for AdvokatWatch ikke at kommentere historien fra Insidebusiness, men henviser til Steen Rodes ovenstående skriftlige kommentar fra sidste uge.

AdvokatWatch har dækket sagen i Højesteret tæt. Læs alle artiklerne her.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs