Vestas skærer 200 job i Ringkøbing – øger aktiviteter i Lindø og Nakskov

Den danske mølleproducent skærer i medarbejderstaben til produktion af landmøller, men øger havvindaktiviteterne i Lindø og Nakskov.
Vestas-produktion i Nakskov. (Arkivfoto) | Foto: vestas
Vestas-produktion i Nakskov. (Arkivfoto) | Foto: vestas
AF MARKETWIRE

Det er en sort dag for medarbejderne hos vindmølleproducenten Vestas i Ringkøbing, hvor selskabet som følge af faldende efterspørgsel på landmølleprojekter har besluttet at skære omkring 200 stillinger.

Til gengæld vil Vestas skrue op for havvindaktiviteterne i Lindø på Fyn og i Nakskov på Lolland, og der planlægges også en øget aktivitet på mølleproducentens fabrik i Lem i Vestjylland, fremgår det af en børsmeddelelse.

Samlet venter Vestas at ansætte omkring 300 medarbejdere på tværs af de tre fabrikker i løbet af 2024 – men opskaleringen vil primært ske i Lindø og Nakskov.

Justeringen af produktionen i Danmark sker for at tilpasse forsyningskæden og produktionsfaciliteterne til udviklingen i efterspørgslen, hvor væksten i fremtiden i højere grad ventes drevet af havmøllemarkedet.

”For at imødekomme efterspørgslen på havvind i markederne omkring Danmark, vil vi derfor øge vores samlede aktivitets- og medarbejderniveau i vores produktion i Danmark. Samtidig fortsætter vi med at se en meget begrænset efterspørgsel på landvindprojekter i Danmark, og derfor flytter vi dele af vores landvindproduktion i Ringkøbing til andre fabrikker tættere på selve installationerne,” udtaler Johnny Høy Henriksen, driftsdirektør for Vestas i Nord- og Centraleuropa.

Vestas har i dag mere end 6000 medarbejdere i Danmark, herunder omkring 600 på fabrikken i Ringkøbing, hvor selskabet producerer naceller.

Selskabet vil fortsat have tilstedeværelse i Ringkøbing, som ud over fabrikken fungerer som et knudepunkt for forskellige funktioner så som HR, finans, transport og planlægning samt forskning og udvikling.

”Det er altid svært at træffe beslutninger, der negativt påvirker vores dygtige og hårdtarbejdende kolleger. Vi er derfor fast besluttede på at afsøge muligheder for at omplacere berørte kolleger i Ringkøbing for at minimere antallet af afskedigelser,” siger Johnny Høy Henriksen.

Vestas forklarer nedskæringer: Vil begrænse antal afskedigelser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter