Ørsted opfører verdens største havmøllepark

Energiselskabet Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om havmølleparken Hornsea 3 i den britiske del af Nordsøen. Det er verdens største havmøllepark med en kapacitet på 2,9 gigawatt.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted

Verdens største havmøllepark, Hornsea 3, bliver nu opført i den britiske del af Nordsøen. Efter længere tids tvivl om den økonomiske bæredygtighed i projektet, som Ørsted sikrede i den fjerde britiske udbudsrunde med en rekordlav afregningspris for den producerede strøm, har det danske energiselskab nu truffet endelig investeringsbeslutning om at opføre parken på 2,9 gigawatt.

Det meddeler Ørsted onsdag.

”Ved at udnytte vores førende kompetencer inden for innovation, konstruktion, drift, indkøb og finansiering af havvind har vi formået at modne verdens største havvindmølleprojekt og træffe endelig investeringsbeslutning,” siger adm. direktør Mads Nipper i meddelelsen.

Den rekordlave pris er ganske vist inflationsindekseret fra basisåret 2012 og vil dermed i realiteten være markant højere, når projektet efter planen er klar i 2028. Alligevel kommer projektet til at befinde sig ”omkring den nedre ende” af Ørsteds afkastkrav.

Men at der overhovedet øjnes en gevinst ved projektet, har flere andre årsager. Dels er der synergifordele i driften, eftersom det danske energiselskab allerede driver to havmølleparker i nærheden. Dels er der en noget mere atyptisk konstruktion.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også