Novo Nordisk åbner center for kunstig intelligens i London

Novo Nordisks nye center skal udvikle lægemidler ved hjælp af kunstig intelligens og får fra start omkring 40 medarbejdere.
Novo Nordisk åbner forskningscenter i London for kunstig intelligens til udvikling af nye lægemidler | Foto: Stine Tidsvilde
Novo Nordisk åbner forskningscenter i London for kunstig intelligens til udvikling af nye lægemidler | Foto: Stine Tidsvilde

Medicinalselskabet Novo Nordisk ser stort potentiale i kunstig intelligens, AI, som trædesten for udvikling af nye lægemidler – så stort potentiale, at det danske medicinalflagskib nu vil etablere et dedikeret center til formålet i London.

Det skriver det amerikanske branchemedie Firstwordhealthtech onsdag, efter at britiske The Telegraph første gang bragte oplysningerne kort før nytår.

Til Firstwordhealthtech oplyser en talsmand fra Novo Nordisk, at det danske selskab for nylig har lejet kontorlokaler i Londons Knowledge Quarter til etablering af det nye digitale innovationscenter. 

AI-hub’en ”vil samle teams fra vores eksisterende forskning, udvikling og IT-organisationer,” lyder fra talspersonen, der til Firstwordhealthtech oplyser, at centret i første omgang vil få omkring 40 medarbejdere, og at det forventes at være fuldt operationelt i første kvartal af 2024.

Knowledge Quarter ligger i Londons Kings Cross-område og udgøres af flere institutioner, organisationer og virksomheder dedikeret til videnskab, uddannelse, kultur og innovation. 

Kvarteret er blevet et centrum for videnskabelig forskning, uddannelse og erhvervsliv, og repræsenterer ifølge Novo Nordisks talsperson ”et levende og mangfoldigt AI-forskningsmiljø, verdenskendt for sit fokus på at drive fremskridt inden for områder som kunstig intelligens, data science og ingeniørarbejde.” 

At have en tilstedeværelse her vil give Novo Nordisk mulighed for bedre at samarbejde med førende forskningsinstitutioner, store tech-virksomheder og innovative start-ups, ligesom det vil øge Novo Nordisk muligheder for at tiltrække top talent, lyder det videre fra Novo Nordisk-talspersonen, ifølge Firstwordhealthtech.

Et blandt mange AI-tiltag

Tiltaget i London er et af mange, Novo Nordisk har gjort de senere år i sine bestræbelser på at udnytte kunstig intelligens som afsæt for udvikling af potentielle lægemiddelkandidater.

Tilbage i marts 2022 fortalte selskabet, at det opretter et nyt, globalt område, Digital Science & Innovation, der får til opgave i højere grad at bringe digitale muligheder i spil i Novo Nordisks forskning.

Nogle måneder efter indgik Novo Nordisk og Microsoft et samarbejde om brug af kunstig intelligens, og i marts sidste år smedede Novo Nordisk kæder med det Hong Kong-baseret AI-firma, Insilico Medicine.

I september sidste år, annoncerede Novo Nordisk et partnerskab for op til flere mia. af dollar med Valo Health, der baseret på Valos store mængde data og med brug af kunstig intelligens skal føre til nye behandlingsformer inden for kardiometaboliske sygdomme.

Og senest – i august sidste år – kastede Novo Nordisk knap 70 mio. kr. i et femårigt postdoc-program på det amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT), hvor op til ti postdoc’er om året skal forske i krydsfeltet mellem kunstig intelligens og life science.

“Udviklingen inden for AI-teknologi går enormt hurtigt, og hvis man som virksomhed vil være på forkant og udnytte dens muligheder, så skal man alliere sig med nogen af de skarpeste på området,” sagde, Thomas Senderovitz, direktør for data science hos Novo Nordisk, dengang til Børsen

I sommer lancerede Novo Nordisk desuden sin egen udgave af ChatGPT, der i juni blev benyttet af 4.000 medarbejdere og gennemsnitligt 1.500 om dagen, skrev erhvervsmediet Finans.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også