Ørsted-topchef ser stadig førerposition trods skåret vækstplan

Det danske energiselskab er ikke bekymret for at miste positionen som markedsleder efter stort milliardtab i 2023. 
Adm. direktør for Ørsted Mads Nipper. | Foto: Ørsted
Adm. direktør for Ørsted Mads Nipper. | Foto: Ørsted

Håbet er endnu lysegrønt hos Ørsted, der efter 2023 måtte se bundlinjen synke i jorden. De alvorlige problemer i USA er nemlig ikke just nok til, at topchef Mads Nipper ser mere dunkelt på fremtiden. 

Det skriver Børsen

“Selv om vi har sat vores plan ned, så er vi stadigvæk en af de allerstørste investorer i vedvarende energi og i særdeleshed i havvind. Derfor er jeg ikke bekymret for vores markedslederskab,” siger Mads Nipper til Børsen. 

Det er altså på trods af, at Ørsted onsdag måtte melde, at man måtte skære en stor del af investeringsbudgettet og sænke sine vækstambitioner fra 30 til 20-22 GW havvind i 2030.

Dertil har energiselskabet besluttet at sløjfe udbyttet frem til og med 2025, accelerere sit frasalgsprogram, skære 600-800 stillinger fra foruden øvrige tiltag.

Kæmper videre

De decimerede planer kommer da også efter et svært 2023 for Ørsted. Topchefen har også til Financial Times udtalt, at der har været nogle svære omstændigheder, hvorunder virksomheden under hans ledelse har truffet ”nogle beslutninger, som på det tidspunkt virkede rigtige for at fortsætte udviklingen, men som med den viden, vi har nu, var forkerte”.

Han tager i samme ombæring det fulde ansvar for, at Ørsted er endt i den svære situation, og understreger, at han vil ”kæmpe med alt, han har”. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også