Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.
Fra midten af marts kan man ikke længere betale med Mobilepay i Løvbjergs butikker. | Foto: Jens Dresling
Fra midten af marts kan man ikke længere betale med Mobilepay i Løvbjergs butikker. | Foto: Jens Dresling

Supermarkedskæden Løvbjerg dropper muligheden for, at kunderne kan betale med Mobilepay, skriver Nordjyske

”Årsagen er, at prisen for at bruge Mobilepay stiger betragteligt,” skriver Løvbjerg på sin hjemmeside, efter Mobilepay har hævet priserne, så de fleste erhvervskunder betaler 0,99 pct. af handelsprisen, hvor det tidligere var 75 øre per transaktion.

Også Dagrofa, som står bag Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, lukker for muligheden, skriver Finans.

”Den primære årsag er, at Mobilepay fremover kræver et nyt teknisk setup til betalingsløsningen i butikken, og med den investering, der følger med, har vi vurderet, at det ikke var den vej, vi ville gå,” siger kommunikationschef Morten Vestberg til mediet.

Vipps Mobilepay har meldt prisstigninger ud, fordi Mobilepay fortsat er en underskudsforretning, har pressechef Peter Kjærgaard tidligere sagt til Nordjyske.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi kører med nogle meget store millionunderskud. Så hvis de erhvervsdrivende gerne vil have, at Mobilepay eksisterer om fem eller ti år, er vi nødt til at hæve priserne. Vi er en virksomhed som alle andre,” sagde han til Nordjyske i januar.

Supermarkedskæden Løvbjerg har 17 butikker i Danmark, og Dagrofa har mere end 530 butikker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også