Danske Banks generalforsamling bliver 100 procent digital

Der bliver ikke adgang til at møde op fysisk ved Danske Banks generalforsamling i marts. Om generalforsamlingerne fremover også bliver rent elektroniske, er ikke afgjort. 
Danske Bank mener, at den nye model for generalforsamling giver en større andel af ejerkredsen mulighed for at deltage. | Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Bank mener, at den nye model for generalforsamling giver en større andel af ejerkredsen mulighed for at deltage. | Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix

Når aktionærerne i Danske Bank 21. marts skal til generalforsamling, bliver der ikke behov for at tage hverken frakker eller sko på. 

Årets generalforsamling bliver udelukkende elektronisk, og der ikke vil være mulighed for fysisk deltagelse, oplyser Danske Bank i indkaldelsen til ordinær generalforsamling. 

”En fuldstændig elektronisk generalforsamling giver mulighed for at udvide kredsen af deltagere, herunder vores udenlandske investorer, og sikrer samtidig, at alle aktionærer kan udøve deres ret til at deltage i og stille spørgsmål og stemme på generalforsamlingen på samme vilkår,” fremgår det af indkaldelsen. 

Sidste år afholdt Danske Bank en delvis online generalforsamling, hvor der stadig var mulighed for at troppe op fysisk. Om aktionærerne også selv skal brygge koppen med kaffe næste år, er endnu ikke besluttet. Danske Bank oplyser, at der efter generalforsamling vil blive evalueret og derefter truffet en beslutning, om modellen gentages næste år. 

Ved generalforsamlingen i 2022 stemte aktionærerne et forslag igennem, der netop åbnede for muligheden for at afholde fuldstændigt digitale generalforsamlinger. 

I indkaldelsen til bankens generalforsamling fremgår det desuden, at bl.a. næstformand i bestyrelsen, Jan Thorsgaard Nielsen, træder ud af bestyrelsen. Derudover skal aktionærerne på generalforsamlingen tage stilling til et forslag om at indføre et krav om, at alle medlemmer af Danske Banks direktion skal eje aktier i banken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også