Ørsted-topchef efter udvælgelse i New York: Et stort og vigtigt øjeblik

Sunrise Wind-projektet bliver en hjørnesten i energikoncernen Ørsteds amerikanske havvindforretning, spår topchef Mads Nipper.
Mads Nipper, topchef i Ørsted. | Foto: Ørsted
Mads Nipper, topchef i Ørsted. | Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

Udvælgelsen af Sunrise Wind-projektet til kontraktforhandlinger i New York er et stort og vigtigt øjeblik for den danske energikoncern Ørsted.

Sådan lyder reaktionen fra Ørsteds topchef, Mads Nipper, over for MarketWire, efter at energikoncernen er kommet et afgørende skridt nærmere realisering af en af selskabets store projektdrømme i USA – nemlig opførelsen af Ørsteds og Eversources fælles havvindprojekt Sunrise Wind.

Årsagen til glæden hos Mads Nipper og resten af teamet hos Ørsted er, at Sunrise Wind-projektet er blevet tildelt retten til at forhandle en 25-årig OREC-aftale (Offshore Wind Renewable Energy Certificate)

”Oven på et rigtigt svært 2023 er det et stort og vigtigt øjeblik for os, at New York har udvalgt vores Sunrise Wind-projekt til at forhandle en kontrakt på 924 MW. Det er et kæmpe projekt, som vi forventer at kunne opføre inden udgang af 2026, og det bliver en hjørnesten både i New Yorks grønne omstilling og i Ørsteds amerikanske offshore-forretning,” siger Mads Nipper i en kommentar til MarketWire.

Når kontrakten underskrives, vil den erstatte den eksisterende OREC-aftale, som blev tildelt Sunrise Wind i 2019. Siden den første aftale blev indgået, har meget ændret sig på omkostningssiden, hvilket bragte projektet i fare for ikke at kunne realiseres. Det skal en ny aftale imidlertid råde bod på.

”Det har været helt afgørende for os, at projektet er finansielt bæredygtigt. Derfor er jeg også glad for, at New York tog bestik af de makroøkonomiske udfordringer og lancerede en ny auktion, der gav os og andre udviklere, der allerede for år tilbage havde fået en kontrakt, som siden viste sig at være finansielt uholdbar, mulighed for at byde igen med priser, der afspejler de omkostninger til komponenter og finansiering, der gælder i dag,” siger Mads Nipper.

Megawatt-timeprisen for den strøm, der produceres af Sunrise Wind, vil blive offentliggjort, når forhandlingerne er på plads. Etableringen afventer også Ørsteds endelige investeringsbeslutning, som forventes at blive truffet i andet kvartal 2024, samt de endelige myndighedstilladelser, som forventes at falde på plads i løbet af sommeren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også