Novo Nordisk udvider igen produktionen – denne gang i Kina

Medicinalselskabet Novo Nordisk oplever stigende efterspørgsel i Kina og investerer derfor ca. 3,8 mia. kr. i at udvide produktionen i landet.
Novo Nordisk udvider produktionen mange steder i verden. | Foto: Novo Nordisk / Pr
Novo Nordisk udvider produktionen mange steder i verden. | Foto: Novo Nordisk / Pr

Novo Nordisk investerer nu yderligere i fremstillingen af lægemidler med en udvidelse af produktionen i Kina til ca. 3,8 mia. kr (4 mia. Yuan).

Det skriver medicinalselskabet i en pressemeddelelse.

Investeringen følger i kølvandet på en anden investering på godt 1 mia. kr. i 2023 og skal hjælpe til at dække en stigende efterspørgsel i landet på medicinalselskabets lægemidler, lyder det fra Novo Nordisk.

Udvidelsen ventes afsluttet i 2027.

Novo Nordisk fejrer i 2024, at selskabet i 30 år har været repræsenteret i Kina, da man dette år indledte produktion i Tianjin, der i dag udgør en nøglekomponent i den globale produktion af selskabets lægemidler.

Foruden en udvidelse i Tianjin, har Novo Nordisk i de senere år investeret massive summer i anlægget i Kalundborg og Hillerød samt annonceret en udvidelse til 16 mia. kr. i Chartres i Frankrig, mens 4 mia. kr. ventes på vej i år til en udvidelse i USA.

Dertil kommer en forestående intern handel med Novo Holdings, hvor medicinalselskabet betaler 76 mia. kr. for at overtage tre af Catalents fabrikker, der indgår i investeringsselskabets køb af kontraktproducenten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også