Danish Crown indstiller Ringsted-slagteri til lukning: 1200 job nedlægges
Danish Crown indstiller slagteriet i Ringsted til lukning, skriver den andelsejede slagterikoncern i en pressemeddelelse.
Lukningen betyder, at Danish Crown nedlægger 1200 stillinger. Meldingen kommer næsten præcis et år efter, at Danish Crown senest meldte, at et slagteri skulle lukkes, nemlig slagteriet i Sæby i Nordjylland.
Slagteriet indstilles til lukning i midten af september.
Ved at nedlægge Ringsted-slagteriet frigiver koncernen omkring 250 mio. kr. til andre investeringer over de næste tre år. Det vil ifølge slagteriet skabe op mod 300 nye stillinger.
”Det er en tung beslutning at skulle lukke slagteriet i Ringsted og i særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed. Med ændringerne sætter vi alt ind på at skærpe effektiviteten på slagterierne og sælge mange flere forædlede produkter til vores nøglekunder over hele Europa,” udtaler adm. direktør Jais Valeur fra Danish Crown.
Tager stabilitetsregler i brug
Danish Crown har de seneste år været presset af faldende svineleverancer. Derfor tager slagterikoncernen i samme ombæring sine regler for stabile leverancer - kaldet stabilitetsmasken - i brug.
Stabilitetsreglerne betyder, at andelshaverne, dvs. landmændene, ikke kan øge det antal grise, de har tilkendegivet, de vil levere i løbet af et år. Ændringer i antal grise til levering skal nu ske med 12 måneders varsel. Samtidig vil grisene blive afregnet med stabilitetsfradrag, hvis der er større udsving i leverancerne, end reglerne tillader.
”Der skal simpelthen ske noget nu, og vi er klar til at dreje på alle de håndtag, vi kan. De sidste 20 år har vi igen og igen skruet op og ned for vores kapacitet. Altså enten ansat eller afskediget hundredvis af medarbejdere. Både overarbejde, oplæring af nye medarbejdere og ledig kapacitet er voldsomt dyrt og koster millionbeløb. Derfor skal vi gøre alt for at stabilisere andelsejernes leverancer af grise, for det er en af vejene til at kunne afregne deres grise til en pris, der matcher resten af Europa,” udtaler Danish Crowns formand, Asger Krogsgaard
Mere forædling
Som en del af sin 2021-strategi Feeding the future vil Danish Crown i højere grad skabe vækst ved at forædle produkter. Det udmøntede sig i en investering på 800 mio. kr. i en baconfabrik ved Manchester i England.
Strategien om øget forædling skal der nu sættes fart på, mens produktionen skal effektiviseres, så Danish Crowns konkurrenceevne kan løftes.
Ambitionen er, at andelsejernes kød enten skal sælges som forædlede varer eller alternativt eksporteres som halvfabrikata til højprismarkeder, lyder det i pressemeddelelsen.
”Den globale handel med grisekød er ændret markant de senere år, så markedet for eksport af grisekød til videreforarbejdning rundt omkring i verden nu er domineret af Spanien, USA og Brasilien. Til gengæld kan vi se et potentiale for forædlede produkter, hvor det europæiske marked har vist stor interesse for eksempelvis bacon og pepperoni produceret af Danish Crown,” udtaler Jais Valeur.