Cowi suspenderer to ansatte efter TV 2-afsløringer

Mens en undersøgelse pågår, har det rådgivende ingeniørfirma Cowi suspenderet to ansatte. 
Mandag kunne CleantechWatch fortælle, at dokumentaren havde fået Cowi til at starte intern undersøgelse og kappe båndet til kunden 1927 Estate. | Foto: Cowi/PR
Mandag kunne CleantechWatch fortælle, at dokumentaren havde fået Cowi til at starte intern undersøgelse og kappe båndet til kunden 1927 Estate. | Foto: Cowi/PR
af ritzau, cleantechwatch

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi har suspenderet to medarbejdere som følge af bl.a. TV 2’s afsløringer i dokumentaren Den sorte svane.

Det oplyser Cowi-pressechef Søren Kragh Pedersen til TV 2. Det oplyses ikke, hvilke stillinger de to ansatte har.

Suspenderingen sker, ”mens der pågår en undersøgelse med ekstern advokatbistand baseret på det materiale, som TV 2 har præsenteret”, lyder det fra Cowi.

Ifølge TV 2 kendte Cowi til problemer med håndtering og bortskaffelse af forurenet jord fra et byggeprojekt i Vallensbæk på Sjælland.

Men i en tilsynsrapport til kommunen ”blåstemplede rådgivningsgiganten jordhåndteringen uden anmærkninger”, skriver TV 2 torsdag.

TV 2 udgav tirsdag dokumentaren Den sorte svane, der siden har været massivt diskuteret i offentligheden.

Dokumentaren kortlægger forbindelser mellem en kriminel underverden og advokater, entreprenører og erhvervsfolk. Det sker ved brug af blandt andet skjulte kameraer og mikrofoner.

Cowi bliver en del af dokumentaren, da en nu politianmeldt partner i ejendomsselskabet 1927 Estate giver indtryk af, at Cowi er ligeglad med at føre ordentligt tilsyn med bortskaffelse af forurenet jord, så længe ”de bare får deres penge”.

Mandag kunne CleantechWatch fortælle, at dokumentaren havde fået Cowi til at starte intern undersøgelse og kappe båndet til 1927 Estate.

Efterfølgende har TV 2 gennemgået det konkrete sagsforløb i Vallensbæk og kan dokumentere, at Cowi skrev direkte til 1927 Estate, at ”det kan give jer store problemer i forhold til kommunen, hvis de får fokus på det”. Alligevel blåstemplede Cowi projektet.

Tidligere torsdag skrev pressechef Søren Kragh Pedersen til TV 2, at Cowi har ”fejlet” i sin kommunikation i forhold til at ”sikre transparens og rapportere alle uregelmæssigheder tydeligt”.

Det rådgivende ingeniørfirma har ifølge sin hjemmeside 8000 ansatte og arbejder primært i Skandinavien, Storbritannien, Nordamerika og Indien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også