Watch Medier

Københavns Lufthavn varsler flere afskedigelser

Krisen presser Københavns Lufthavn, der vil finde besparelser ved at fyre og gøre brug af arbejdsfordeling. Opdateret

Foto: Finn Frandsen

Coronakrisen bliver ved med at gøre ondt på Københavns Lufthavne. Derfor skal der findes besparelser svarende til cirka 325 fuldtidsstillinger om året. Det oplyser selskabet i sit regnskab for juli, august og september.

Der bliver nedlagt stillinger, men størstedelen af reduktionen skal dog ikke findes via afskedigelser. I stedet kommer der mulighed for arbejdsfordeling, som er et af regeringens tiltag for at holde hånden under økonomien.

"Størstedelen af denne besparelse vil blive fundet gennem arbejdsfordeling og uddannelsesinitiativer og dermed ikke afskedigelser," oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver virksomheder mulighed for at dele arbejdet mellem medarbejderne i stedet for at skulle fyre dem. Aftalen gælder for resten af året.

Lufthavnen kan imidlertid ikke spare sig ud af underskuddet. Her ses hurtige test for covid-19 som nøglen til at få genstartet flytrafikken.

Luftfartsindustrien har været særdeles hårdt ramt af de rejserestriktioner, der er indført for at begrænse coronasmitten.

Det kan da også mærkes hos Københavns Lufthavne. I årets første ni måneder har der været 6,7 millioner rejsende gennem lufthavnen. Det er 71,3 procent færre end i samme periode sidste år.

Årets første ni måneder har givet et underskud før skat på 453,6 millioner kroner. Sidste år gav perioden et overskud på knap 1,1 milliard kroner.

Det er heller ikke gratis at holde lufthavne åbne, når kun få passagerer flyver og bruger penge i butikkerne. Onsdag kunne selskabet fortælle, at der lånes et tocifret millionbeløb hver måned for at holde Københavns Lufthavn åben.

Det er anden gang inden for få måneder, at der skal findes besparelser i Københavns Lufthavn.

I august blev det varslet, at 650 stillinger skulle nedlægges på grund af coronakrisen. Gennem forhandlinger med tillidsfolk endte det med, at antallet blev nedbragt til lidt over 500.

Inden fyringsrunden havde lufthavnen omkring 2600 fuldtidsansatte. Det svarer til, at tæt på hver femte er blevet fyret.

/ritzau/

Københavns Lufthavn mistede 85 procent af gæsterne i oktober - må låne millioner

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs